Diploma’s, jubilarissen en afscheid op korpsavond brandweer Oud-Beijerland

Vrijdagavond 14 oktober reikte burgemeester Aptroot tijdens de korpsavond van de brandweer Oud-Beijerland diploma´s en oorkondes uit aan een aantal brandweervrijwilligers. Ook zette hij de jubilarissen in het zonnetje. Voor hun buitengewone en langdurige inzet ontvingen zij een vrijwilligersmedaille. Namens het gemeentebestuur bedankte hij de brandweermannen en -vrouwen voor hun inspanningen voor de samenleving.

Waardering en respect voor inzet

Burgemeester Aptroot sprak zijn waardering en respect uit voor alle brandweervrijwilligers die dag en nacht paraat staan voor de veiligheid van inwoners. “Veel mensen staan er niet echt bij stil hoe belangrijk het is dat we een goede brandweerzorg hebben in ons land. Als het erop aankomt, vertrouwen ze erop dat de brandweer snel ter plekke is en hulp biedt. Bij een brand, ongeval, incident of erger nog, een ramp of crisis staan jullie klaar om snel en effectief te handelen. Om mensen uit benarde situaties te redden, bij nacht en ontij.”

Presentatie boek 75-jarig jubileum

Tijdens de korpsavond werd ook aandacht geschonken aan het 75-jarig bestaan van de brandweerpost. Vorig jaar zette corona een streep door het jubileumfeest. Deze avond werd met elkaar teruggeblikt op de geschiedenis van de brandweer in Oud-Beijerland, die teruggaat tot het jaar 1559. Speciaal voor deze gelegenheid is er een jubileumboek gemaakt. Daarin staat de lange geschiedenis omschreven, waaronder de oprichting van de brandweervereniging op 1 juli 1946, en wat er in die 75 jaar is veranderd. Het boek werd op de korpsavond gepresenteerd. Burgemeester Aptroot ontving 1 van de eerste exemplaren.