NBSVV-ZWB: Zinkwegse Boys machteloos

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije begon de wedstrijd NBSVV-ZWB op sportpark ‘De Kreek’ in Nieuw-Beijerland. Gezien de ranglijst was deze streekderby erg belangrijk. NBSVV leek enige weken al haast zeker van degradatie, maar vocht zich terug door een overwinning tegen het toen nog op de tweede plaats van de ranglijst bivakkerende WFB, terwijl ZWB ongelukkig verloor tegen lijstaanvoerder Stellendam. Al gauw bleek, dat de Nieuw-Beijerlanders optimaal gebruik wilden maken van het thuisvoordeel. Het veld. Ze lieten de aan een strak kunstgrasveld gewende gasten nooit in hun spel komen. Bij iedere bal-aanname werd er ‘kort op de bal’ gezeten. De Oud-Beijerlanders kwamen door deze strijdwijze nooit in hun geliefde snelle combinatiespel. Dit leidde tot de nodige frustratie. En daar werd het spel niet beter van.  Nadat William Benard van NBSVV met een schitterende volley zijn ploeg in de 26e minuut naar een 1-0 voorsprong schoot gingen de bezoekers nog geforceerder voetballen zonder echte kansen te creëren.  In de rust probeerden trainer Peter van Dam en zijn assistent Henk Reedijk de ploeg nog op te peppen, maar dat mocht niet baten; het spel werd er in de tweede helft niet beter op. Toen wederom William Benard scoorde (50e minuut) en wederom uit een dood spelmoment, was de wedstrijd gespeeld. Er was zelfs een knappe redding in een één op één situatie van Zinkweg-keeper Arne de Jong voor nodig om de nederlaag van de gasten niet nog beschamender te maken. Aan de andere kant excelleerde keeper Robin Barendrecht in blessuretijd nog op een door Mike Fiere gericht ingeschoten vrije schop, maar zijn goed verdedigende ploeg kwam verder niet echt meer in de problemen. Scheidsrechter David van Dis floot een degelijke partij.Conclusie: NBSVV is gewoon beter en gaat slimmer met de conditie van het veld om dan ZWB.’Man of the match’: William Benard van NBSVV met twee doelpunten