SHO – Terneuzense Boys

Na tweemaal met 2-2 te hebben gelijksgespeeld was de derde wedstrijd van dit jaar, tegen Terneuzense Boys, al cruciaal omdat de Zeeuwen slechts één punt achterstand hadden op SHO. Derhalve telde voor de twee partijen alleen de volle winst om zo weer een blik te kunnen werpen op het linker rijtje.
Elf maanden geleden, 12 maart vorig jaar, werd SHO tamelijk onaangenaam verrast (of liet zich in ieder geval verrassen) door Terneuzense Boys die de Kikkershoek met een 5-1 overwinning konden verlaten.
SHO revancheerde zich in het begin van het seizoen door in Terneuzen met dezelfde cijfers te winnen maar bij de thuisclub ontbraken toen een aantal basisspelers waaronder hun spelverdeler Peric, die twee weken geleden tegen Spartaan’20 drie treffers voor zijn rekening nam. Zo was dus al op voorhand duidelijk dat SHO vol aan de bak zou moeten. Trainer Gilberto de Wildt moest het sowieso zonder Kevin Angel stellen die vanwege de rode kaart van vorige week vijf wedstrijden zal moeten toekijken. De weer beschikbare Jesse Vermaat startte nu weer in de basis en Rik Schouten was de vervanger van Rowdy Rijsdijk. Nadat een schot van de gasten naast het SHO doel was verdwenen was de eerste echte kans bij het andere doel. Jesse Vermaat had een perfecte voorzet op Rik Schouten die de bal -waarschijnlijk ook tot zijn eigen verbazing- naast het doel schoof.
Opvallend was dat SHO de bal veelvuldig aan de gasten gunde maar achterin weinig ruimte weggaf en er in slaagde om vooral Peric aan banden te leggen. Bij de paar dreigende momenten van Zeeuwse kant kon doelman Niels Steehouwer de orde handhaven. Aan SHO kant werd de troefkaart Jesse Vermaat uitgepeeld. Met zijn snelheid en rushes maakte hij het de verdediging van Terneuzen knap lastig. Doelman Pijpelink, die zijn competitiedebuut maakte onder de Zeeuwse lat, had ook een paar ingrepen nodig om de nul op het bord te houden. Zo verijdelde hij knap een inzet van Tim de Pender, die ook nog een schuiver in het zijnet zag eindigen en Rik Schouten roste de bal na een riante mogelijkheid hoog in de ballenvanger.
Na de pauze twee ongewijzigde elftallen en na de eerste aanvalspoging van Terneuzense kant werd Jesse Vermaat over de linkervleugel diep gestuurd, zijn voorzet op Schouten was wederom perfect en Rik had vervolgens de hoek voor het uitkiezen: 1-0.
Met de voorsprong ging SHO wat comfortabeler voetballen en door het opdringen van Terneuzen kwam er meer vrijheid voor de Beijerlandse aanvallers.
Na een uur ontsnapten de gasten aan een grotere achterstand toen Schouten zijn inzet na een trekbal van De Pender het leer net aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Op driekwart wedstrijd de eerste wissels bij SHO, Rik Schouten en Asad el Harti werden vervangen door Ricky Bokhoven en Danny Kanters. In de slotfase waren ze nog allebei dichtbij succes, Bokhoven trok de bal voor maar had egoïstisch moeten zijn en de bal in de openliggende korte hoek moeten prikken en Kanters had zijn schuiver net teveel curve gegeven zodat de bal net het doel miste.
Met de minimale voorsprong bleef SHO, vanaf de zijlijn gezien, balanceren op het slappe koord maar de verdediging stond ditmaal ”als een huis” en het lukte voor de tweede keer dit seizoen om met een clean sheet van het veld te stappen. De eerste keer was na de thuiswedstrijd tegen DCV op 29 oktober.
Met nog een kwartier op de klok kwam Anwar Ouni in het veld voor Jesse Vermaat. De bijna 21-jarige maakte zijn competitiedebuut in het eerste elftal en kort voor tijd ging Tim de Pender eraf voor Rowdy Rijsdijk als extra slot op de deur. Na vijf minuten extra tijd vond scheidsrechter Gommans het ook prima en maakte er een einde aan.
De eerstvolgende thuiswedstrijd van SHO is over vier weken, op 11 maart is Rijsoord te gast op de Kikkershoek.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Esra Pieters, Rik Schouten; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
68’ Ricky Bokhoven voor Rik Schouten
68’ Danny Kanters voor Assad el Harti
76’ Anwar Ouni voor Jesse Vermaat
85’ Rowdy Rijsdijk voor Tim de Pender
Doelpunt:
46’ 1-0 Rik Schouten
Kaarten
Scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda had geel voor Ingmar van Bruggen van SHO en Ewoud van Troost van Terneuzense Boys