FC Binnenmaas bekert verder

FC Binnenmaas

Na een goede tweede helft vorige week tegen OVV waarin een 2-0 achterstand werd weggewerkt wilde FC Binnenmaas vandaag het niet zover laten komen tegen het uit Dirksland komende DVV’09 van de sympathieke trainer John Klein.

Op een schitterend gemaaide grasmat vloog de equipe van trainer Sander Fakkel uit de startblokken. Na 5 minuten had de uitblinker van vorige week, Rik Schouten, de 1-0 op het vernieuwende scorebord (alle sponsors bedankt hiervoor) moeten zetten. Maar hij werkte met een volley de voorzet van Yannick vd Laan over. Maar na 12 minuten kon voor het eerst het woord GOAL op het scorebord knipperen. De weer sterk spelende Youri van Ruiven drong via de achterlijn ver door in het strafschopgebied van DVV’09 en trok de bal goed terug op de inkomende Daan Leggedoor. Die passeerde de goede keeper van DVV’09 met een droge schuiver, 1-0. FC Binnenmaas leek nu helemaal los en de ene na de andere aanval volgde elkaar snel op. Een strak genomen vrije trap van Jannick v.d. Laan werd door Rik Schouten schitterend in de verre hoek gekopt maar hij deed dit vanuit buitenspel positie. En buitenspel lopen deden de aanvallers van FC Binnenmaas te vaak. Hierdoor moest de assistent scheidsrechter vaak de vlag omhoog steken maar deed dat ook steeds terecht. Trainer Fakkel merkte na de wedstrijd ook op dat we daar mee aan de slag moeten. Toch viel de tweede goal nog net voor er 20 minuten verstreken waren. En wat voor één. De vandaag in de basis gestarte Sidney Korver passeerde op sublieme wijze zijn tegenstander op het middenveld. Ging een een-tweetje aan met Rik Schouten en passeerde de doelman bekeken in de hoek, 2-0 voor de thuisploeg wat nu helemaal bloed rook. Twee minuten later werd Daan Leggedoor vanaf rechts de diepte ingestuurd en gaf een perfecte lage voorzet op de inkomende FC Binnenmaas spelers. Waar de bal de naar de eerste paal inkomende Sander de Heus nog passeerde was het de ook meegelopen Sidney Korver die prachtig op techniek de bal tegendraads en onhoudbaar voor de keeper via de binnenkant van de paal binnen schoot. Zijn tweede van de middag en een 3-0 voorsprong voor FC Binnenmaas. De opa van Sidney was duidelijk trots met wat hij in de eerste helft had gezien. De immer positief kritische voetbal encyclopedie kon niet anders dan een grote pluim te geven aan het aankomende talent. Maar de koek was nog niet  op. Nog binnen het half uur stuurde Yannick vd Laan met een leep balletje Daan Leggedoor nog een keer diep, dwars door het centrum van de verdediging van DVV’09 en die passeerde de doelman met een koele schuiver, 4-0. Maar daarna gebeurde er iets wat je veel ziet bij ploegen die snel op een grote voorsprong komen. Er sloop gemakzucht in de ploeg want er werden verkeerde keuzes en ook  teveel fouten gemaakt. Want door het fanatiek door trainer John Klein aan blijven jagen van zijn ploeg kreeg DVV’09 nu ook plots zijn kansen. Eerst kon doelman Thijs Botterhuis nog tweemaal redding brengen na een communicatie fout tussen de verdedigers van FC Binnenmaas waardoor er niet goed werd ingegrepen. Maar in minuut 34 was hij kansloos. Na balverlies op het middenveld van FC Binnenmaas was het  afstandschot van Bart Jelle van Dam onder de lat onhoudbaar volgens de vader van Thijs. Thijs was na de wedstrijd ook kritisch op zichzelf en vond dat hij iets tever voor zijn goal stond bij dit schot. Maar soms zijn doelpunten ook onhoudbaar en dat maakt dit spelletje ook zo leuk. DVV’09 bleef doordrukken en FC Binnenmaas had veel moeite om de controle weer terug te krijgen tot aan de rust. Wel was er nog een vervelend moment in minuut 41. De zeer ijverige Daan Leggedoor sprintte nog maar weer eens achter een diepe bal aan, maar de steeds goed uitkomende doelman was er nu ietsje eerder bij. Het resulteerde in een botsing van de twee spelers. Gelukkig konden ze beide na een blessure behandeling verder en haalden de rust met dus een 4-1 voorsprong.

Toch bleek Daan Leggedoor teveel last te hebben van een ‘ijsbeentje’ na de botsing met de keeper en bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Ricky Bokhoven die te nadrukkelijk ook zijn stempel op de wedstrijd wilde drukken en in al zijn ijver niet altijd de juiste keuzes maakte. Maar ook het middenveld kreeg tot aan een kwartier na rust de controle van de wedstrijd maar niet terug. Dat lag niet alleen aan hun maar aan heel het team wat niet herkenbaar meer speelde en zich niet aan de teamtaken hield. Vaak werd voor de moeilijke beslissende oplossing gekozen waardoor er maar een hoop fout bleef gaan en de bal steeds te snel aan de tegenstander werd gegeven. In het kwartier na rust kon DVV’09 hierdoor dus nog steeds aan aanvallen denken en dwong het ook wat vrije trappen en corners af. Maar de vandaag sterk spelende Thijs Botterhuis hielp zijn ploeg een paar keer omdat de defensie van FC Binnenmaas er niet altijd goed uitzag. De staf had genoeg gezien en greep in met een driedubbele wissel. Hierdoor werd op het middenveld het heft weer in handen genomen en ook deze invallers gaven aan dat ze klaar zijn om ook in de basis te kunnen en willen starten. Maar doordat DVV’09 ook steeds verder naar voren kwam kregen de aanvallers van FC Binnenmaas veel ruimte om het doelsaldo op te krikken. In minuut 66 lag Jannick v.d. Laan vanaf links de bal perfect op het hoofd van de inlopende Ricky Bokhoven die zijn goaltje weer mee pikte, (5-1) wat hij de de gehele voorbereiding ook al vaak had gedaan. Daarna volgde een fase waarin FC Binnenmaas de score had op moeten voeren maar steeds de goal maar niet wilde vallen. Hierdoor waren er aanvallers na de wedstrijd niet tevreden over hun optreden deze middag. Maar met zelfkritiek is niets mis en als de staf deze spelers het vertrouwen blijft geven komt echt wel goed en vallen de doelpunten straks voor hun ook echt wel weer. In minuut 76 was er een mooie afgemeten voorzet van Bryan Kruithof op het hoofd van Kris van Efferen. Die kopte het leer prachtig naar de verre kruising, 6-1. Een minuut later was er slordig balverlies op het middenveld waardoor de aanval van DVV’09 vrije doortocht kreeg en kon Yannick Luchthart de 6-2 eindstand op het scorebord zetten. Want in het laatste gedeelte van de wedstrijd werden de vele mogelijkheden om kansen te creëren of om deze af te maken niet meer benut door FC Binnenmaas. Maar het publiek had een leuke wedstrijd gezien in een sportief duel wat perfect in goede banen werd geleid door scheidsrechter Mitchel Prins.

Volgende week speelt FC Binnenmaas, doordat het in de eerste ronde van de competitie is vrij geloot, een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen het in 2e klasse uitkomende Hillegersberg. Let op! Deze wedstrijd is in overleg met hun al om 12.30 uur. Uiteraard is ook dan iedereen van harte welkom.