Tijdelijke woningen geplaatst in Goudswaard

Op donderdag 4 juli 2024 zijn in Goudswaard tijdelijke woningen geplaatst op de locatie tussen de Vaartweg, de Rietakker en de Molendijk. Wethouder Van der Wulp en directeur van woningcorporatie HWWonen Dennis Lausberg waren daarbij aanwezig en zagen vol trots dat de eerste woningen op hun plek gehesen werden.

In totaal komen er 20 woningen voor een periode van 15 jaar. Wethouder Van der Wulp: “Ik ben erg blij dat deze tijdelijke woningen straks een feit zijn. Ruim een jaar geleden organiseerden wij de eerste bewonersavond in Goudswaard en nu staan er al enkele tijdelijke woningen. We hebben met elkaar hard gewerkt om te komen waar we nu zijn. Goudswaard is het tweede dorp waar we straks mensen kunnen huisvesten die snel een woning nodig hebben, en hier misschien al lange tijd op wachten. In Numansdorp kunnen we over enkele weken zelfs de sleutel al overhandigen aan de nieuwe bewoners. Daarnaast werken we hard door aan de andere locaties in onze gemeente, waaronder Oud-Beijerland en Mijnsheerenland.”

Dennis Lausberg: “Deze tijdelijke woningen in Goudswaard hebben we heel hard nodig. Veel mensen wachten hier al lang op. We zijn erg blij dat we met elkaar zo snel hebben kunnen schakelen om dit te realiseren. We kunnen niet wachten om over enkele maanden nieuwe bewoners blij te maken met het nieuws dat zij de komende jaren hier kunnen wonen.”

Voor wie zijn deze woningen?

De tijdelijke woningen zijn voor 3 groepen Hoeksche Waardse woningzoekenden. 1/3 van de woningen is bestemd voor jongeren tot 28 jaar en 1/3 van de woningen voor andere Hoeksche Waardse woningzoekenden die snel tijdelijk woonruimte zoeken. De overige woningen (ook weer 1/3) zetten we in voor de huisvesting van statushouders (vluchtelingen die inmiddels een verblijfsvergunning en daarmee recht op huisvesting hebben gekregen) en/of Oekraïense vluchtelingen.

Planning

In de afgelopen periode is de locatie gereedgemaakt voor de plaatsing van de tijdelijke woningen. In de komende 2 weken volgt de rest van de 20 woningen in totaal. Daarna worden de geplaatste woningen verder afgebouwd. HW Wonen verwacht dat vanaf het najaar de eerste woningen verhuurd kunnen worden. Deze planning is nog wel afhankelijk van de weersomstandigheden en het aansluiten van de woningen door de nutsbedrijven. De inschrijving en toewijzing van de woningen verloopt via HW Wonen. De woningcorporatie is dat op dit moment aan het voorbereiden. HW Wonen start in de zomer met het adverteren voor de woningen. De woningen staan dan tussen het reguliere woningaanbod op hun website thuisbijhwwonen.

Foto: Jeffrey Groeneweg (QPhoto)