SHO – Heerjansdam

Helaas, helaas, helaas, SHO is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie te winnen. Op het veld van RVVH was Heerjansdam duidelijk te sterk voor de Oud-Beijerlanders. Na de met 3-0 gewonnen halve finale tegen VELO van woensdagavond stapte SHO vol zelfvertrouwen in de bus richting Ridderkerk.
Trainer Hans Maus stuurde dezelfde elf als tegen VELO het veld in om promotie naar de vierde divisie af te dwingen, maar trof het bepaald niet met Heerjansdam als opponent. De groenhemden werden vorig seizoen als duidelijk sterkste ploeg in 1C kampioen en leken op weg om zich nu, een stapje hoger, probleemloos te handhaven maar zakten uiteindelijk toch onder de streep om zich via de nacompetitie te handhaven.
SHO kwam er al snel achter dat het verschil met eerste klas en vierde divisie niet zomaar ‘een stapje’ is maar echt een flinke pas.
Heerjansdam nam het heft in handen en drukte SHO meteen terug op eigen helft. Net nadat beide ploegen een hoekschop hadden afgedwongen werd in minuut dertien de score geopend door Milan van den Berg: 0-1. Nog voordat SHO zich had weten te herpakken lag ook nummer twee in het door Niels Steehouwer verdedigde doel, 0-2 door Gert Jan Plaizier na iets meer dan een kwartier. Twee doelpuntenmakers die in de vorige competitie in de door Heerjansdam gewonnen wedstrijden tegen SHO (0-2 en 3-2) ook een treffer voor hun rekening namen.
SHO werd daarna wat brutaler en precies halverwege de eerste helft dwong Ferdinand Römelingh met een afstandsschot doelman Oscar Roos tot een fraaie redding. Het meeste gevaar moest ditmaal van Jesse Vermaat komen maar hij kon slechts een paar keer aan de straffe dekking ontsnappen waarna zijn voorzetten nauwelijks rendement hadden.
De schade voor Heerjansdam bleef zo in de eerste drie kwartier beperkt tot een paar hoekschoppen.
Het was halverwege al meer dan duidelijk dat, als SHO het nog spannend zou willen maken, er dan snel na de doelwisseling zou moeten worden gescoord.
SHO begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en na ruim tien minuten ging de bal wegens hands op de stip. Lars Brinkman voltrok het vonnis: 0-3 en besliste daarmee de wedstrijd en – belangrijker – voor zijn ploeg een langer verblijf in de vierde divisie.
Het was pas de tweede strafschop die SHO dit seizoen tegen kreeg. In de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse benutte Julien Gret de geven elfmetertrap. Ironisch genoeg misten zowel Kevin Angel als Tim de Pender in dezelfde wedstrijd vanaf de stip. De overige tien penalty’s die SHO mee kreeg werden wel in een doelpunt omgezet door Joost van Eck (5), Kevin Angel (4) en Tim de Pender (1).
SHO besefte dat het een gelopen koers was en dwong vrijwel niks meer af. Stevie Soares, in het veld gekomen voor Aron van Schaik, was nog het dichtst bij succes maar zag na zijn schot de bal afketsen op de lat. Vijf minuten voor tijd maakte Milan van den Berg zijn tweede van de middag: 0-4.
Kort daarna speelde aanvoerder Robin Winkels na vele meters door Lukas Valster aan zijn shirt te zijn vastgehouden voor eigen rechter en kon met rood naar de kleedkamer. De eerste rode kaart voor een SHO speler dit seizoen.
Heerjansdam heeft door de dik verdiende overwinning het verblijf in de vierde divisie verlengd door in de nacompetitie te winnen van de drie periodekampioenen uit de eerste klasse D. DCV (2-0), Spijkenisse (3-0) en SHO (4-0) werden zonder ook maar één tegentreffer aan de kant gezet. Hulde daarvoor!
SHO speelde tot dusver driemaal op het vernieuwde Ridderkerkse sportcomplex en kende er nog maar weinig glorieuze momenten. Eerder werd er van RVVH verloren met 6-0 en 2-0, derhalve nog geen enkel voor doelpunt en al twaalf tegen. Desondanks danken wij RVVH voor de gastvrijheid en organisatie van de wedstrijd. Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Joost van Eck, Jesper Troost, Kevin Angel; Tim de Pender, Yur Snoek, Jesse Vermaat.
Wissels:
62’ Dedier Bos voor Aron van Schaik
77’ Stevie Soares voor Kevin Angel
Doelpunten:
13′ 0-1 Milan van den Berg
16’ 0-2 Gert Jan Plaizier
58’ 0-3 Lars Brinkman (strafschop)
85′ 0-4 Milan van den BergKaarten:
Scheidsrechter Steve Janssen, met assistentie van Nick Oppedijk en Demian van Grieken, had direkt rood voor Robin Winkels van SHO (88e min.) en geel voor Lukas Valster van Heerjansdam. De zes verliezers van de finale wedstrijden beginnen nu nog een afvalrace voor nog één resterende plaats in de vierde divisie. Zaterdag 15 juni is de eerste speelronde en SHO gaat op bezoek bij Wippolder in Delft. Aanvang 16.00 uur.
Wippolder eindigde als zesde in 1C met 34 punten uit 24 wedstrijden en doelcijfers 44-49.Zij speelden al drie wedstrijden voor de nacompetitie:
SC Susteren – SV Wippolder 0 – 1
SV Wippolder – VV Bennekom 3 – 1
SV Valkenswaard – SV Wippolder 1 – 0
Mocht SHO winnen in Delft dan volgt op woensdag 19 juni een thuiswedstrijd tegen VOC. De winnaar daarvan speelt zaterdag 22 juni de finale op neutraal terrein.

Foto: SHO nog vol goede moet voor vertrek naar Ridderkerk.