’s-Gravendeel door 4-3 winst op RVC’33 naar finale

De wedstrijd duurde maar liefst honderdtwintig minuten, daar er een verlenging nodig was om deze wedstrijd te beëindigen.

’s-Gravendeel zocht brutaalweg de aanval op tegen de uit Reeuwijk komende voetbalploeg. De in de (tot nu toe) derde klasse A uitkomende ploeg werd na vijf minuten verrast door een flinke kans voor Levi Vugts. Leon de Jong stak knap op rechts Ryan Aanroudse weg. Nadat de vleugelaanvaller de bal strak voorgaf mikte Vugts, tot opluchting van RVC ’33, de bal over.

’s-Gravendeel mocht even daarna doelman Ricardo Bakker danken dat hij knap redding bracht op een omhaal van Frank Stolwijk. ’s-Gravendeel verscheen een aantal keren gevaarlijk voor RVC’33 doelman Van der Meer, maar het net werd niet gevonden.

Dat deden de Reeuwijkers wel na zestien minuten. De tweede maal dat ze voor het doel van ’s-Gravendeel verschenen was het raak via Ralph Tol, 0-1.

Gelukkig voor ’s-Gravendeel duurde de achterstand maar vier minuten. Het was Reinier Toes die de gelijkmaker aantekende na knap voorbereidend werk van Dustin Zomerhuis.

’s-Gravendeel had in deel één van dit duel meer balbezit, maar kon het niet omzetten in doelpunten. Met de 1-1 stand op het scorebord werd er gerust.

De tweede helft kwam RVC’33 iets anders uit de kleedlokalen. Nu waren het de gasten die in de aanvangsfase meer de aanval opzochten. Zo was het Rens van der Werf die Ricardo Bakker redding zag brengen op zijn schuiver. De volgende kans voor RVC’33 was voor aanvoerder Frank Stolwijk die geheel vrijstaand, na een genomen hoekschop, de bal over schoot. Maar na ruim een uur spelen kwam RVC’33 wederom op voorsprong. Het was Jona van Egmond die Lucas Voogt, RVC’33 op 1-2 liet brengen.

Wederom duurde deze voorsprong niet lang. Levi Vugts kon door goed doorzetten de bal nog net voor het doel brengen, waarna Ryan Aarnoudse de bal achter Van der Meer frommelde, 2-2.

Met nog een kwartier op de klok wist RVC ’33 wederom te scoren. Maar tot overmaat van ramp deden ze dat in hun eigen doel. Pechvogel Ton Vergeer werkte de bal achter zijn eigen doelman, 3-2.

Zo naar het einde van de wedstrijd creëerden beide ploegen nog enige kansen. Wesley Dijkstra bracht Levi Vugts in stelling, doelman Van der Meer bracht fraai redding. Job van der Vorm deed ook nog een poging om ’s-Gravendeel in veiligere haven te brengen, zijn schot ging net naast.

De lat bracht voor ’s-Gravendeel redding drie minuten voor het eindsignaal toen Jona van Egmond op de lat kopte.

Dit was kennelijk aan waarschuwing van RVC ’33, want luttele seconden voor het eindsignaal kwam RVC’33 op gelijke hoogte. Een hoekschop werd half verwerkt waarna Frank Stolwijk op het doel vuurde en door een mêlee van benen verdween de bal in het ’s-Gravendeel doel 3-3.

Arbiter van Dam liet niet eens meer aftrappen, waarna er nog twee keer een kwartier gespeeld moest worden. Beide ploegen deden er van alles aan om het niet tot strafschoppen te laten komen. En in minuut honderdnegen was ’s-Gravendeel daar het gelukkigst in. Want het was Reinier Toes die zijn tweede doelpunt mocht aantekenen, 4-3.

Het waren nog billendichtknijpende minuten tot het definitieve eindsignaal. En met nog ongeveer drie minuten te spelen moest ’s-Gravendeel het doen met tien man. De ingevallen Chiaro Krowinkel liep tegen zijn tweede gele kaart op na het wegtrappen van de bal. En actie die Ralph Tol eerder in de wedstrijd ook deed en dan ook voor de tweede keer geel zou ontvangen, maar toen liet de scheidsrechter die gele kaart op zak. Het zenuwslopend duel werd na honderdtwintig minuten en een beetje afgefloten. RVC ’33 daalt hierdoor af naar de vierde klasse.

’s-Gravendeel speelt de finale wedstrijd voor promotie naar de derde klasse op neutraal tegen het ook onbekende in de derde klasse A uitkomende Zwammerdam, dat met 5-1 won van Zwartewaal.

Houdt de social media in de gaten voor de definitieve aanvangstijd en plaats van handeling.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Lorenzo v/d Heijden, Daan van Son, Maurits Kuiper (61ste Jasper Naaktgeboren), Job v/d Vorm, Reinier Toes, Kevin Fortuin (46ste Robbie v/d Weg)(68ste Leonard van Maaren), Ryan Aarnoudse (96ste Chiaro Krowinkel), Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (61ste Wesley Dijkstra)

Opstelling RVC’33

Stefan v/d Meer, Rens v/d Werf, Ton Vergeer (Niels de Frankrijker), Zanzibar Booy (Lucas Voogt), Luuk van Leeuwen, Niels v/d Meer, Frank Stolwijk, Ralph Tol (Bas Markus), Jeroen van Leeuwen (Dirk Jan Blanken)(Arnold Oudijk), Jona van Egmond, Romano Giorgini

Scheidsrechter: Mike van Dam uit Pijnacker

Assistent-scheidsrechters: Robin Straub uit Monster en Johnny van Slooten uit Zoetermeer.