Voor GOZ-voetbalster Iris staat niemand buitenspel: ‘Wil mensen bij elkaar brengen’

Of je nu wel of geen verstandelijke beperking hebt: als het aan Iris van Eck uit Westmaas ligt, hoeft niemand aan de zijlijn van het leven te staan. Zelf weet ze maar al te goed hoe dat is. En dus besloot Van Eck (26) uit Westmaas in actie te komen en Niemand Buitenspel op te richten. Een activiteitenbureau dat sportieve en sociale activiteiten organiseert om mensen met elkaar te verbinden.

Van Eck was deze week samen met Kelly van der Ree (teamgenoot bij GOZ) en haar buddy Kelly-Jane Hofmeester (Zinkwegse Boys G2) te gast in Het Sportlokaal om over de verbindende factor van Niemand Buitenspel en het verhaal erachter te vertellen. ,,Ik heb een passie voor voetbal en voor mensen. Ik dacht: waarom kan ik niet iedereen bij elkaar brengen en sportieve en sociale activiteiten organiseren zodat niemand buitenspel hoeft te staan?”

Luister hier het hele interview met Iris, Kelly-Jane en Kelly terug.

Over Het Sportlokaal

Het Sportlokaal is hét programma bij Radio Hoeksche Waard over lokale sport en sporters, met elke maandag nieuws, interviews en studiogasten. Presentatie is in handen van Jasper van Everdingen. Contact: jasper.van.everdingen@omroephw.nl of 06-29554933.

Het Sportlokaal is wekelijks te beluisteren op maandag van 20.00 tot 21.00 uur via 96.0 FM of via omroephw.nl. Het programma wordt elke dinsdag herhaald van 08.00 tot 09.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op onze site.