Heinenoord-trainer Kalkman blij met tussenprijs en indeling in Zuid: ‘Spelen in dorpen waar het leeft’

Na jaren van tegenslag kon Heinenoord wel een succes gebruiken. En dus was het trainer Ralph Kalkman veel waard dat zijn ploeg dit seizoen al het winnen van een tussenprijs heeft kunnen vieren, vertelde hij maandag in Het Sportlokaal. Nu wil oefenmeester de koploper in de tweedeklasser naar dé hoofdprijs loodsen, voordat hij zijn eigen carrière bij BVCB vervolgt.

Het is Heinenoord er alles aangelegen om dit seizoen kampioen te worden en rechtstreeks naar de eerste klasse te promoveren. Maar ‘elke prijs is er één’, vindt Kalkman, die ‘erg content’ is met het winnen van de eerste periodetitel, die recht geeft op nacompetitie om promotie. Ook is hij te spreken over de indeling in ‘Zuid’. ,,We spelen in dorpen waar het voetbal nog leeft.”

Verder ging de na dit seizoen vertrekkende trainer in op zijn aangekondigde overstap naar huidig eersteklasser BVCB.

Luister hier het interview met Ralph Kalkman terug.

Over Het Sportlokaal

Het Sportlokaal is hét programma bij Radio Hoeksche Waard over lokale sport en sporters, met elke maandag nieuws, interviews en studiogasten. Presentatie is in handen van Jasper van Everdingen. Contact: jasper.van.everdingen@omroephw.nl of 06-29554933.

Het Sportlokaal is wekelijks te beluisteren op maandag van 20.00 tot 21.00 uur via 96.0 FM of via omroephw.nl. Het programma wordt elke dinsdag herhaald van 8.00 tot 9.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op onze site.