’s-Gravendeel wint ook bij OHVV

’s-Gravendeel heeft met de 0-2 overwinning in Oudenhoorn de koppositie verstevigd. Al vroeg in de wedstrijd kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Vanuit het middenveld wist Koen Colijn op rechts Dejan Bislimi te bereiken. Bislimi bracht de bal tussen de penaltystip en rand zestien voor, Zoey Hoogwerf kon in één tijd de bal in de verre hoek krijgen, buiten bereik van OHVV doelman Roy de Ruiter 0-1.

Vervolgens gebeurde er niet veel, tot de eenentwintigste minuut. Iedereen veerde op toen Zoey Hoogwerf in het strafschopgebied ondersteboven werd gelopen. Arbiter Heemskerk blies meteen op zijn fluit. Echter was zijn interpretatie anders dan velen in en rondom het veld. Want Hoogwerf kreeg een vrije trap tegen. Vele vraagtekens verschenen boven de hoofden van de meeste aanwezigen.

Kort hierna kreeg ’s-Gravendeel een vrije trap buiten de zestien toegekend…….Koen Colijn vuurde de bal in één keer op het doel, De Ruiter kon de bal goed verwerken.

Het liep niet erg bij ’s-Gravendeel, mede geholpen door het wat hobbelige veld. Hierdoor kreeg OHVV wat kansjes. Een gerichte kopbal van Stony van den Berg verdween in de handen van doelman Jimmy Waasdorp.

De doelman behoedde kort hierna zijn ploeg voor een tegendoelpunt Hij kon heel knap redding brengen toen verdediger Daan van Son balverlies leed, waarna Jonathan Francisca alleen op hem afstormde. Vlak voor rust kreeg Stony van den Berg een tweede kopkans nadat hij helemaal vrijgelaten werd. De kopbal miste enige precisie.

De tweede helft kon ’s-Gravendeel de voorsprong vergroten. Door een redding van De Ruiter kon Levi Vugts geen doel vatten. Een voorzet of doelpoging van Zoey Hoogwerf was ook een prooi voor de OHVV doelman. Na een uur gespeeld te hebben, protesteerde men aan ’s-Gravendeelzijde voor hands binnen de zestien, maar de scheidsrechter bleek niets gezien te hebben.

Xander Le Pair probeerde na een fraaie actie doelman Waasdorp te verrassen, maar de sluitpost stond op de goede plek. Rond de zevenenzestigste minuut vergrootte ’s-Gravendeel dan wel de voorsprong. Na een wat wilde actie van Zoey Hoogwerf, kwam de bal voor de voeten van Leonard van Maaren. Deze bedacht zich geen moment en wist de bal geplaatst in het doel te werken, 0-2.

Nadat Xander le Pair voor OHVV de bal net naast mikte en Zoey Hoogwerf na aangeven van Ryan Aarnoudse doelman De Ruiter op zijn weg vond, gebeurde er niet veel meer. ’s-Gravendeel kon op een gegeven moment de wedstrijd rustig uitspelen.

De ’s-Gravendeel verslaggever werd in zijn oor gefluisterd dat het een zakelijke overwinning was, en dat was het ook.

Volgende week is ’s-Gravendeel door het oneven aantal in 4F, vrij.

Zaterdag 2 maart 2024, speelt ’s-Gravendeel weer voor de competitie thuis tegen Rockanje. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.