Oefenwedstrijd SHO 1 – VVGZ 1

Voor de hervatting van de competitie na het carnaval en voorjaarsvakantie dacht trainer Hans Maus met de wedstrijd voor de BetCityCup tegen CWO en een oefenwedstrijd tegen VVGZ een aardige voorbereiding te hebben, maar omdat CWO moest inhalen ging er een streep door de donderdagavondwedstrijd. In het toernooi, dat vroeger simpelweg ‘de krantencup’ heette, heeft SHO tot dusver alleen nog maar met afzeggingen te maken gekregen waardoor het voor één van de Beijerlandse spelers moeilijk zal worden om tot topscorer te kunnen worden gekroond.
Gelukkig voor de SHO-trainer kon de oefenwedstrijd tegen de Zwijndrechters wel doorgaan. Het was voor Maus wel improviseren omdat het complete aanvalstrio om diverse redenen ontbrak. De aanval werd nu gevormd door Kevin Angel, Stevie Soares en Thomas van Putten (SHO O19). Yur Snoek vulde de vacante plek op het middenveld in.
Ook doelman Niels Steehouwer bleef licht geblesseerd aan de kant waardoor Levi Stroebel (SHO O19) als debutant het fort moest verdedigen.
In pak weg de afgelopen tien jaar was VVGZ viermaal voor de competitie te gast op de Kikkershoek en ging er tweemaal met de punten vandoor. Bij de andere helft, de laatste twee, hield SHO met 3-1 en 5-1 de winst binnen de poort. VVGZ staat in 2F op de vierde plaats op tien punten van de koplopers Spartaan’20 en Oranje Wit.
Al vijf minuten na het beginsignaal kwam VVGZ op voorsprong waarna SHO de jacht op de gelijkmaker kon openen. Na ruim een kwartier was het zover, Ferdinand Römelingh maakte op aangeven van Kevin Angel en een beetje hulp van een verdediger die de bal nog toucheerde de 1-1.
Tien minuten later werd na een Zwijndrechtse hoekschop de bal bij de eerste paal binnengetikt: 1-2.
Na een half uur waarin SHO wat mogelijkheden had gemorst viel opnieuw een gelijkmaker, een voorzet vanaf de rechterkant van Stevie Soares kwam via Yur Snoek bij Kevin Angel die vanaf ongeveer de penaltystip kon afronden: 2-2.
En dan een minuut of zeven voor de rust het hoogtepunt voor Thomas van Putten. Nadat hij al twee kopballen over het doel had zien verdwijnen was het nu wel raak, een voorzet vanaf links van Kevin Angel werd door de 17-jarige spits fraai tegendraads binnengekopt: 3-2. Voor een speler en zeker voor een aanvaller een onvergetelijk moment: debuteren en scoren!
Vlak voor de rust werd door Stevie Soares, die eerder al dichtbij succes was toen hij buitenspel ontweek en vrij voor de keeper net voldoende werd gehinderd om scoren te voorkomen maar ook weer net onvoldoende om een strafschop te krijgen, een assist van de naar links uitgeweken Kevin Angel gepromoveerd tot doelpunt: 4-2.
Tweede helft met aan SHO kant Danny Kerpel voor Robin Winkels en Jurre Altena voor Thomas van Putten. De 17-jarige keeper Levi Stroebel had zijn plek afgestaan aan zijn één jaar oudere collega Sam Strada. En wederom al na vijf minuten had ook deze debutant het nakijken bij een inzet van VVGZ die van richting werd veranderd: 4-3.
Na driekwart wedstrijd had Kevin Angel weer een afgemeten voorzet waar Stevie Soares maar zijn voet tegen hoefde te zetten: 5-3. De ‘koning van de assist’ kreeg daarna een publiekswissel en Thomas van Putten (van de loodgieter…) mocht het laatste kwartier volmaken. Eerder waren al Job van der Meijde, David de Bruin en Roel Luth er in gekomen voor Ferdinand Römelingh, Joost van Eck en Yur Snoek. Vlak voor tijd profiteerde VVGZ van nonchalance aan SHO kant en kreeg weer aansluiting 5-4 en daar bleef het bij. 24-02-2024 Sparta (am) – SHO
Zaterdag gaat de competitie weer verder met voor SHO een uitwedstrijd tegen de Sparta amateurs. Een rechtstreeks duel om de derde plaats op de ranglijst!
Sparta won tweemaal in eigen huis, speelde driemaal gelijk en verloor eenmaal, met 1-3 van Spijkenisse.
Aanvang 14.30 uur. Let op: de Heinenoordtunnel is zaterdag afgesloten richting Bergen op Zoom.