Vanavond in Het Sportlokaal: Erik Speijer en Agaath van Bennekom

Het Sportlokaal is hét programma bij Radio Hoeksche Waard vóór en over lokale sporten en sporters. Met elke maandagavond nieuws, interviews en studiogasten. Presentatie is in handen van Jasper van Everdingen.

Vanavond richten we ons op korfbal en volleybal. Allereerst gaan we bellen met Erik Speijer. De coach van ADO heeft onlangs bekendgemaakt na drie succesvolle seizoenen de ‘s-Gravendeelse korfbalclub te gaan verlaten voor het tweede team van KCR. In de uitzending licht hij zijn aangekondigde overstap toe. Ook de derby van afgelopen zaterdag tegen het Strijense Ventura Sport komt aan bod.

En een thema dat bij steeds meer sportverenigingen hoog op de agenda staat, is het zorgen voor een veilig sportklimaat. Bij volleybalvereniging DVO in Oud-Beijerland is Agaath van Bennekom aangesteld als vertrouwenspersoon om daar aan bij te dragen. Wat haar functie precies inhoudt en waarom sociale veiligheid zo belangrijk is, komt de leerkracht van de Sabina van Egmondschool vanavond in de studio vertellen.

Luisteren

Het Sportlokaal is wekelijks te beluisteren op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur via de FM-frequenties 96.0 en 105.5, of via omroephw.nl. Het programma wordt elke dinsdag herhaald van 08.00 tot 09.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op onze site.