Asieldier van de Week

Het is deze week een jaar geleden dat Frost in De Dierenstee terechtkwam en in dat jaar is er helaas weinig interesse geweest in Frost. Onbegrijpelijk, want de vier jaar oude Frost is een hele lieve en vrolijke hond. Frost is een flinke kerel, maar er schuilt geen greintje kwaad in hem.
Toen Frost binnenkwam in de opvang, was hij bang voor de meest normale dingen zoals een balletje of een bureaustoel. De medewerkers van De Dierenstee hebben hem direct laten wennen aan al die dingen die voor andere honden heel gewoon zijn en Frost geleerd niet meer zo bang te zijn. Dat heeft resultaat gehad, want inmiddels is Frost een vrolijke hond die af en toe nog wat schrikkerig is, maar zeker niet meer zo erg als in het begin. Daarnaast wordt er getraind met het netjes meelopen aan de lijn want Frost kan flink trekken, zeker als hij een soortgenoot tegenkomt. Gelukkig heeft Frost al enorm veel vooruitgang geboekt, maar zijn nieuwe baas moet zich wel realiseren dat er zeker nog tijd gaat zitten in het trainen van Frost. Niet alleen als het gaat om het contact met andere honden, maar ook het verder vertrouwd maken met zaken die voor ons normaal zijn, maar waar Frost van kan schrikken (of die hij spannend vindt zoals een autorit), blijft een aandachtspunt. Voor Frost wordt dus een ervaren en consequente baas gezocht, maar wie tijd en aandacht in deze knuffelbeer steekt, krijgt daar een geweldig maatje voor terug! En hoe mooi is het om samen dit proces verder te doorlopen en direct een vertrouwensband, een band voor het leven, op te bouwen met Frost?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.