Spelen voor Feyenoord was kroon op carrière Pia Rijsdijk: ‘Klassieker winnen was onwerkelijk’

Pia Rijsdijk (31) kende als profvoetbalster mooie buitenlandse avonturen. Maar toen de Numansdorpse de kans kreeg om voor Feyenoord te spelen, keerde de spits direct terug uit Napels. Na twee seizoenen in het rood-wit beëindigde Rijsdijk vorig jaar haar voetbalcarrière. In Het Sportlokaal blikte ze maandag uitgebreid terug.

Eigenlijk was volleybal de eerste sport van Pia Rijsdijk. Tot ze tijdens een schoolvoetbaltoernooi gescout werd en zich op haar twaalfde bij SSS aansloot. Vanaf daar bouwde ze een carrière op die haar bracht bij Oranje onder 19, RVVH, CTO Amsterdam, ADO Den Haag, MSV Duisburg (Dui), SC Sand (Dui), Arna-Bjørnar (Noo), Napoli (Ita) en Feyenoord.

Voor Rijsdijk, nu bestuurslid bij het VVCS, geldt de met 4-1 gewonnen Klassieker tegen Ajax als één van haar hoogtepunten. ,,Dat was zo onwerkelijk!”

Het Sportlokaal

Het Sportlokaal is hét programma bij Radio Hoeksche Waard over lokale sport en sporters, met elke maandagavond nieuws, interviews en studiogasten. Presentatie is in handen van Jasper van Everdingen. Contact: jasper.van.everdingen@omroephw.nl.

Luisteren

Het Sportlokaal is wekelijks te beluisteren op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur via de FM-frequenties 96.0 en 105.5, of via omroephw.nl. Het programma wordt elke dinsdag herhaald van 08.00 tot 09.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op onze site.