’s-Gravendeel wint derby bij GOZ, 1 – 3

Op een zonovergoten en drukbezocht sportpark de Erve in Mijnsheerenland moest ’s-Gravendeel in de achtervolging op GHVV’13 en WFB vol gaan voor de winst. En dat deed het ook.

Het eerste kwartier verliep redelijk gelijk opgaand. Daarna pakte ’s-Gravendeel het initiatief.

In de 18e minuut werd Ryan Aarnoudse met een mooie pass door Leon de Jong over rechts de ruimte ingestuurd. Aarnoudse zag niet dat onder andere Levi Vugts geheel vrij voor het doel liep, maar liep de ruimte dicht, waarna de eerste doelkans weg was. Levi Vugts maakte zich even later los van een GOZ-verdediger en zag zijn schot laag voorlangs naast gaan.

In de 28e minuut kwam de bal uit een corner voor de voeten van Dejan Bislimi. Hij bedacht zich niet en schoot uit de tweede lijn snoeihard in. De bal spatte uiteen op de vuisten van de GOZ-keeper.

GOZ zette er niet veel tegenover. Het loerde op een spaarzame uitval, maar verder dan een schot op het doel van keeper Jurre de Ronde kwam de thuisploeg nog niet.

Zoey Hoogwerf was in de 32e minuut dichtbij het eerste doelpunt. Hij werd met een prima lange bal door Bryan Bos vrij voor de GOZ-keeper gezet. Het schot, laag in de hoek, werd ternauwernood met de punt van de voet door de doelman gered.

Twee minuten later ontsnapte ’s-Gravendeel aan een achterstand. Een vrije trap werd de ‘16’ binnengeschoten, waarna Rick Jeanson de bal in kon schieten. Jurre de Ronde ranselde de bal eruit, de rebound werd binnengeschoten, zij het in buitenspelpositie. Scheidsrechter Pille keurde de goal af, na attent vlaggen van zijn assistent Ton.

’s-Gravendeel was gewaarschuwd, dat zelf niet scoren problemen kon opleveren en pakte het initiatief weer. Ryan Aarnoudse creëerde voor zichzelf een goede kans. Het harde schot ketste afop de paal, waarna ook Dejan Bislimi de bal er niet inkreeg.

Een minuut later kwam Ryan Aarnoudse weer in scoringspositie. Alleen af op de GOZ-keeper schoot hij naast. In de extra tijd van de eerste helft kregen ook Zoey Hoogwerf en Levi Vugts nog kansen, maar bleef het 0 – 0.

De tweede helft begon waar de eerste mee geëindigd was, een kans voor ’s-Gravendeel in tweevoud. Eerst werd een inzet van Levi Vugts gepareerd door de GOZ-keeper, de rebound van Zoey Hoogwerf leverde ook niets op.

De volgende aanval van ’s-Gravendel verliep via Ryan Aarnoudse en Zoey Hoogwerf. De inzet van laatstgenoemde kon door Wouter Ridderbos worden verdedigd.

Dat de voorsprong voor ’s-Gravendeel niet uit kon blijven was een gegeven. In de 53e minuut werd het 0 – 1. Na zijn net gemiste kans werd Zoey Hoogwerf nogmaals in de ’16’ aangespeeld. Uit de draai schoot hij keurig binnen.

Maar GOZ pakte de draad ook weer op. In een aanval over rechts kwam de bal, na slecht verdedigen door ’s-Gravendeel, bij de tweede paal bij Rick Jeanson, die dankbaar de 1 – 1 binnenschoot.

GOZ rook, dat er wat te halen viel en bleef druk zetten op ’s-Gravendeel, dat even een minder fase kende. Rick Wijntje was dichtbij een voorsprong voor GOZ, maar zag zijn schot voorlangs zoeven.

In de 59e minuut kwam ’s-Gravendeel op 1 – 2. Levi Vugts werd op de rand van de ‘16’ getackeld, waarna scheidsrechter Pille naar de stip wees. In tweevoud (te vroeg bewegen door de GOZ-keeper bij de eerste penalty) zorgde Vugts zelf dat de penalty benut werd.

Bij ’s-Gravendeel werd een drietal wissels ingebracht, Huisman, Van Maaren en Van Elsen voor Aarnoudse, Bos en Bislimi.

GOZ bleef de druk erop houden, maar kreeg daar ook de gelegenheid voor van ’s-Gravendeel, dat ondanks de voorsprong zeer onrustig speelde.

Rick Jeanson was de speler bij GOZ waar de meeste dreiging vanuit ging. In de 64e minuut schoot hij venijnig in, Jurre de Ronde had er moeite mee.

In het laatste part van de wedstrijd was niet alleen het spel van ’s-Gravendeel onrustig. Ook het warrige optreden van leidsman Pille leidde tot veel onrust op het veld. Er kwam irritatie, leidde tot gedoe en enkele gele kaarten voor praten.

In de ongeveer 10 minuten lange extra tijd kwam ’s-Gravendeel nog een keer tot scoren. Perrie Huisman werd door Levi Vugts met een mooie pass diep gestuurd. Huisman rondde beheerst af, 1 – 3.

’s-Gravendeel pakte de benodigde drie punten, maar blijft in de loop naar een periode achterstand houden op GHVV’13 en WFB, die onderling speelden, waarbij WFB won.

Het worden nog twee spannende competitieronden, voor ’s-Gravendeel op 20 mei te beginnen met een thuiswedstrijd tegen ZBVH.

Opstelling GOZ:

Sem Bijvoets (48e Wessel ’t Hoen) (87e Bjarne Hagendoorn), Rik Brienen, Jelle Swier, Fin Bouter, Rick Jeanson (78e Elroi Rietveld), Mike in’t Veld, Maxim Kamp, Julian van Es, Leroy Brand, Wouter Ridderhof (78e Rick in’t Veld), Rick Wijntje.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Lorenzo van der Heijden, Bryan Bos (60e Sjoerd van Elsen), Daan van Son, Maurits Kuiper 46e Milan Verbaas), Leon de Jong, Luke Remijn (78e Dustin Zomerhuis), Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse (60e Leonard van Maaren), Levi Vugt, Dejan Bislimi (60e Perrie Huisman).

Gele kaarten:

Rick Jeanson (GOZ), Leonard van Maaren, Daan van Son, Jurre de Ronde (’s-Gravendeel)