SHO 2 Kampioen

Waar op zaterdag de dertiende het eerste elftal op bezoek bij Heerjansdam met lege handen bleef (3-2) kon voor ”het tweede” de vlag in top. Wat er al een paar weken zat aan te komen werd in Alphen aan den Rijn werkelijkheid: SHO 2 kampioen in de reserve hoofdklasse. Een knappe prestatie na dat vorig seizoen het kampioenschap in de reserve eerste klasse werd gerealiseerd. Voor zover was na te gaan in de archieven is het ”het tweede” van SHO niet eerder gelukt om twee seizoenen achtereen kampioen te worden. En het lukte al helemaal niet om de titel op het hoogste niveau te pakken.

Een groot compliment voor trainer Peter Boekholt met zijn staf bestaande uit assistenttrainer Dick Schutter, hersteltrainer Marco van Ruggen, teammanager Vincent Both en de verzorgers Kees Andeweg en Lisette Kleykamp. En dan nog een aantal personen die in dit seizoen met de vlag in de hand langs de lijn hebben gelopen. Ook zij waren belangrijk!

De wedstrijd tegen ARC 2 eindigde in een 8-2 overwinning voor SHO. Het was de grootste zege in de 24 tot nu toe gespeelde wedstrijden maar zeker niet de beste wedstrijd die ”het tweede” op de mat heeft gelegd. Van spanning was, zoals uit de uitslag al valt op te maken, geen enkel moment sprake al kon ARC tot aan het eerste doelpunt nog redelijk tegenspel bieden. Maar na de 1-0 van Dedier Bos na een klein kwartier was het over en sluiten voor de Alphenaren. De rust werd gehaald met 1-4 en in deel twee kwam daar nog eenzelfde score bij. En als het vizier bij de SHO-spelers in de eerste tien minuten na de thee en in het laatste kwartier een stuk scherper had gestaan was het team van trainer Boekholt en Co dik in de dubbele cijfers terecht gekomen. Nu kan SHO zo ongeveer halfgas de score opvoeren.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was misschien wel het tweede tegendoelpunt dat SHO moest incasseren. De van afstand geschoten bal verdween met een mooie curve in de kruising wat nog extra werd geaccentueerd door de fraaie zweefduik van SHO doelman Dyvano van Vliet. De nog 19-jarige keeper kwam voor de winterstop over van SHO O23 naar het tweede elftal door de blessure van zijn collega Ricardo Bakker. De ‘s Gravendeler (27) moest door zijn hardnekkige kwetsuur het grootste deel van het seizoen ”van achter d’n draed” toezien hoe zijn ploegmaats op de titel af stevenden.

Vorig seizoen was de kampioenswedstrijd heel wat enerverender voor zowel spelers als voor de toeschouwers. Op bezoek bij Neptunus Schiebroek 2 had SHO een overwinning nodig om de titel te kunnen vieren. De zege kwam er, maar vraag niet hoe! SHO grossierde negentig minuten in hele en halve kansen en mogelijkheden. Maar mede door spectaculair keeperswerk van de niet al te grote Rotterdamse sluitpost bleef het scorebord dubbelblank. Pas diep in blessuretijd -toen de aanwezige SHO-ers er al vrede mee hadden dat het kampioenschap een week zou worden uitgesteld- was het notabene verdediger Sam Reedijk die, na een scrimmage voor het doel van de Drietanders, de bal hard en laag in het doel wist te krijgen: 0-1 en de titel binnen.

SHO 2 speelde en zeer regelmatig seizoen. Van de eerste acht wedstrijden werden er zes gewonnen en in vier daarvan scoorde SHO viermaal. Halverwege de eerste periode werd tweemaal verloren, met 2-1 bij Forum Sport en een week later op eigen veld met 3-2 van Quick Boys. Doelcijfers eerste periode 23-14.
In de tweede acht wedstrijden werd niet verloren, weer waren er zes overwinningen en twee wedstrijden onbeslist, 1-1 bij Rijnsburgse Boys en 0-0 bij titelconcurrent Scheveningen 2. Doelcijfers 20-3
En in het derde part van acht duels wederom zes overwinningen en een nederlaag met 2-4 op de Kikkershoek tegen Capelle 2, dat ook lang in het kielzog van SHO wist te blijven, en een week later een 2-2 deling bij FC ‘s Gravenzande. Doelcijfers 31-15. Totaal scoorde SHO 2 74 doelpunten en kreeg er 32 tegen. Negen keer stapten de dienstdoende keepers met een clean sheet van het veld en in slechts één wedstrijd, de dubbelblank bij Scheveningen, kwam SHO niet tot scoren.
Met achttien keer winst en drie keer gelijkspel pakte SHO 2 57 punten van de 72 mogelijke wat voldoende bleek voor het kampioensfeest.

Voor de volledigheid nog de doelpuntenmakers van de wedstrijd tegen ARC 2:
0-1 Dedier Bos, 0-2 Rik Schouten, 0-3 Sven van der Have, 1-4 Ricky Bokhoven, 1-5 Ricky Bokhoven, 1-6 Rik Schouten, 2-7 Tommy Reedijk en 2-8 Dedier Bos.

Rest nog te vermelden, met name voor de oudere SHO-ers, de generatiegenoten die de glorietijd van Steeds Hooger bewust hebben meegemaakt, dat bij de wedstrijd van zaterdag voormalig SHO speler Cees Boevé ook toeschouwer was. De al jaren in Alphen aan den Rijn wonende Boevé, ook al weer 70+ maar uiterlijk niks veranderd, speelde eind jaren zestig voornamelijk als aanvaller in het tweede elftal maar moest ook regelmatig in het eerste opdraven als er weer eens een aanvaller niet beschikbaar was. Hij speelde ook mee in de derde bekerfinale op rij die SHO speelde tegen IJsselmeervogels in Sleeuwijk, 2-0 winst met doelpunten van Ger Reedijk.

Het tweede elftal gaat nu spelen voor het kampioenschap van Nederland voor reserve elftallen.
De eerste ronde is op woensdag 31 mei, tweede ronde zaterdag 3 juni, derde ronde zaterdag 10 juni en zaterdag 17 juni de finale.