Heerjansdam – SHO

Op de zonnige zaterdag de dertiende werd uw stukjesschrijver in de ”problemen” gebracht omdat het tweede elftal van SHO om 12.15 uur in Alphen aan de Rijn moest aantreden voor hun kampioenswedstrijd tegen ARC 2 en het eerste elftal om 14.30 uur op de Molenwei moest aftrappen voor het duel met koploper Heerjansdam. Dus moest de keuze worden gemaakt tussen de hele wedstrijd van het tweede kijken en de eerste helft van Heerjansdam – SHO missen of net andersom. Omdat het in de herinnering van mijn 60-jarig lidmaatschap van SHO niet eerder is voorgekomen dat het tweede elftal van SHO in de reserve hoofdklasse kampioen is geworden werd besloten om naar Alphen af te reizen om daar het team van trainer Peter Boekholt met een 8-2 overwinning de kroon op het werk te zien zetten. Proficiat!
Het betekende wel dat ik het beste van Heerjansdam tegen SHO heb moeten missen. Wat vooraf wel bekend was dat Ferdinand Römelingh was geschorst, dat Tim de Pender geblesseerd moest toekijken en dat de thuiswedstrijd van SHO tegen Heerjansdam half december eindigde in 0-2. Aan het vorige optreden op de Molenwei, dik anderhalf jaar geleden, bewaarde SHO geen al te beste herinneringen: een 5-0 nederlaag na 4-0 bij de rust.
Maar dit keer begon SHO goed, al na een paar minuten 0-1 door een doelpunt van Jesse Vermaat. Het feest was van korte duur, Ronald Ouwens zorgde nog net binnen de tien minuten speeltijd voor de gelijkmaker, 1-1. Na ruim een kwartier werd het toch wat bewolkt voor SHO nadat Gert Jan Plaizier de thuisclub aan de leiding bracht: 2-1. SHO kon nu wel stand houden en had in het eerste bedrijf het betere van het spel. Na ruim een half uur kreeg SHO wegens hands in de zestien een pingel te nemen en Kevin Angel zorgde van de stip weer voor evenwicht: 2-2 waarmee ook de rust werd gehaald.
Na de thee ging Heerjansdam het tempo opvoeren en drukte SHO vaster op eigen helft. De groenhemden wonnen nu ook meer de duels maar wisten dat vooralsnog niet te verzilveren.
Na ruim een uur ging het toch mis achterin bij SHO en Justin van den Berg kon voor een leeg doel simpel scoren: 3-2. SHO kreeg daarna nog wel wat mogelijkheden voor een nieuwe gelijkmaker waarbij Assad el Harti nog het dichtst bij succes was, maar de aanvaller maakte daarbij een overtreding waarvoor hij ook nog geel kreeg. In de slotseconde van de wedstrijd maakte Mathijn Valster met zijn treffer de zorgen voor SHO nog wat groter maar achteraf bleek dat scheidsrechter Bogers het doelpunt had geannuleerd en noteerde als uitslag 3-2.
Met nog twee duels te gaan is SHO nog steeds niet zorgenvrij en zaterdag is de uitwedstrijd tegen Brielle.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan; Yur Snoek, Bart van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Kevin Angel.
Wissels:
62’ Danny Kanters voor Yur Snoek
71’ Esra Pieters voor Jeroen Eikelenboom
71’ Ingmar van Bruggen voor Jesper Troost

Doelpunten:
05’ 0-1 Jesse Vermaat
09’ 1-1 Ronald Ouwens
16’ 2-1 Gert Jan Plaizier
35’ 2-2 Kevin Angel (penalty)
62’ 3-2 Justin van den Berg

Kaarten:
Scheidsrechter Stef Bogers had geel voor Assad el Harti en Dennis Groosjohan van SHO. Groosjohan mist daardoor Brielle – SHO.

20-05-2023 Brielle – SHO
Zaterdag de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie. SHO gaat op bezoek bij Brielle dat met 40 punten vijfde staat op de ranglijst. De vorige onderlinge ontmoeting op het Geuzenpark eindigde op 23 oktober 2021 in een spectaculaire 3-3 deling.
Na een 3-0 voorsprong van de thuisclub bracht Kevin Angel in een tijdsbestek van tien minuten met een hattrick de zaak weer in evenwicht.