OSV Oud-Beijerland knokt zich naar zege bij Klundert

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark ‘Molenvliet’ tegen Klundert opnieuw een belangrijke overwinning weten te behalen. De formatie wist in een vermakelijk duel, na een 0-1 ruststand, met 0-3 aan het langste eind te trekken.

De laatste lootjes wegen het zwaarst en dat doet zich met name in de slotfase van de competitie voelen. Beide teams hadden bij aanvang nog (altijd) iets om voor te strijden en dat maakte het duel aantrekkelijk en vermakelijk. De bezoekers kenden een sterke opening en lieten al na 5 minuten de eerste treffer noteren. Het was Kenzo Sanches, die een voorzet van Calvin van Beijeren wist af te ronden: 0-1. Een voorsprong, die de bezoekers zichtbaar goed deed in de spelbeleving. De thuisploeg zocht vervolgens de aanval, maar trof een OSV-doelman die in deze fase telkens op de juiste plaats stond. De bezoekers loerden op de counter en zagen in de 29e min. een doelpunt van Kenzo Sanches worden afgekeurd na een in de ogen van de arbiter te stevige schouderduw. De spits mocht in de 42e min. na een dieptepass nog een keer alleen op de Klundert-doelman afgaan, doch wist de bal niet tussen de palen te schieten. In de tweede helft drong de thuisploeg opnieuw sterk aan om de achterstand ongedaan te maken, maar waren de beste kansen ook deze keer weer voor de bezoekers. Een handsbal in de OSV-verdediging bood de thuisploeg in de 78e min. de kans om langszij te komen. Het was echter OSV-doelman Donovan Levestone, die de strafschop van Ramon Frijters wist te keren. Kort hierna vergrootte OSV vervolgens de voorsprong. Uit een inworp van Tim Wiendels, werd de bal door Jan Jaspers verlengd en door Shurnel Francois binnen geschoten: 0-2. In de extra 10 minuten blessuretijd was het zelfs nog Renzo Dolk, die uit een voorzet van Shurnel Francois met een volley voor de 0-3 eindstand zorgde. Met nog twee speelronden voor de boeg zijn de beslissingen na vandaag nog niet gevallen en blijft de spenning er tot de laatste speeldag in.

Op zaterdag 20 mei a.s. ontvangt OSV op sportcomplex ‘Olympia’ ZBC’97, dat thuis tegen DFC met 2-2 de punten deelde. Klundert gaat op bezoek bij kampioen IFC, dat bij hekkensluiter De Fendert met een 1-6 overwinning kon vertrekken. Runner-up Groote Lindt gaat na de 3-0 overwinning op SEOLTO op bezoek bij Zwaluwe, dat met 0-0 gelijk speelde bij Internos, dat bij DFC op bezoek zal gaan. SEOLTO ontvangt Hekelingen, dat thuis met 1-5 verloor van Rhoon, dat komend weekend vrij is. SSS tenslotte ziet De Fendert op bezoek komen. Internos is op 27 mei a.s. in Etten-Leur de (voorlopig) laatste tegenstander van OSV in deze competitie.

Klundert – OSV Oud-Beijerland 0-3 (0-1): 5. Kenzo Sanches 0-1; 81. Shurnel Francois 0-2; 90+7. Renzo Dolk 0-3.

Klundert: Yoeri van Wingerden – Stijn Visser, Bas Schuurmans, Gijs den Hollander en Nick van Leent (12. Gian Tetteroo /83. Paul Buchinhoren) – Bram den Hollander, Grace Kitenge, Jeffrey van Wingerden en Rijk van de Reijt – Benjamin Veenman en Ramon Frijters.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Loek Visser, Youri van Ruiven, Quinton Burk en Calvin van Beijeren – Tim Wiendels, Stephan Baaij, Jan Jaspers en Damon Tol (90+1. Quinten Balk) – Raylicho Babel (64. Renzo Dolk) en Kenzo Sanches (46.Shurnel Francois).

Arbiter Kees van Hoogdalem uit Papendrecht toonde de gele kaart aan Stijn Visser en Bas Schuurmans van de thuisploeg en aan Shurnel Francois, Donovan Levestone en Quinton Burk van de bezoekers