XerxesDZB – SHO

Na een weekje pauze vanwege de voorjaars/carnavalsvakantie weer een uitwedstrijd voor SHO, ditmaal  tegen XerxesDZB. De tunnelafsluiting had nauwelijks filevorming tot gevolg zodat de meesten in driekwartier Zevenkamp konden bereiken.
Op sportpark Faas Wilkes was SHO tot dusver weinig succesvol. Van de vijf eerdere wedstrijden die SHO in Rotterdam noord-oost speelde werd slechts de eerste ontmoeting(seizoen 2008/09) gewonnen, 0-3 en de overige vier waren allemaal voor de thuisclub. Met die wetenschap en het ontbreken van een aantal (basis)spelers, Robin Winkels en Roy van der Pligt met knieklachten, Rik Schouten (vakantie), Ingmar van Bruggen (ziek) en Jeroen Eikelenboom (nog niet fit na het uitvallen twee weken gelden bij De Zwerver) waren de verwachtingen vooraf langs de lijn niet al te hoog gespannen.
De technische staf van SHO verraste door de verdediging danig op de schop te gooien. Aanvoerder Dennis Groosjohan werd rechtsachter met Aron van Schaik en Danny Kerpel in het centrum en Dennis Outermans als linksachter.
Na de eerste wat onwennige minuten nam SHO het heft in handen. Net als twee weken geleden leek na een kleine tien minuten Tim de Pender de score te openen. Op de Kinderdijk werd zijn feestje afgevlagd door de (club)grensrechter en nu werd zijn inzet geblokt door een verdediger zodat de Rotterdamse schade beperkt bleef tot een corner.
SHO combineerde er lustig op los en achterin was de zaak ook aardig op orde. Na een klein half uur wederom een serieuze kans voor SHO. Doelman Steehouwer, tot dan vrijwel werkloos, bereikte met een perfecte uittrap Tim de Pender op de linkervleugel, die crosste op Jesse Vermaat die -helaas te ruim- naast het doel mikte.
En dan minder dan vijf minuten voor de pauze toch weer tegenslag. Een niet eens al te hard schot van Nick Slotboom werd van richting veranderd en Steehouwer was vervolgens kansloos: 1-0, volgens vriend en vijand behoorlijk tegen de verhouding in.
Het tweede bedrijf begon met dezelfde acteurs en de thuisclub kon tamelijk comfortabel de Beijerlandse aanvallen afwachten en ontregelen. SHO deed er alles aan om de ongeslagen status van 2023 (drie keer gelijk en één overwinning) te handhaven maar tot aan de zestien lukte er veel maar daarna stokte het mogelijke gevaar. Wellicht dat niet iedereen het zo ziet maar in de ogen van uw schrijver gaat het gemis van Kevin Angel, die zijn derde van vijf wedstrijden schorsing uitzat en die na de winterstop ook zijn grootse vorm nog niet gevonden had, steeds zwaarder wegen. De sleutel om de blauw/witte-afweer te openen ontbrak -net als twee weken geleden- aan SHO kant. Doelman Hagendijk van de thuisclub kreeg nauwelijks een schot op zijn domein afgevuurd. Dat was aan de overkant van het veld wel anders waar Niels Steehouwer een paar maal al zijn talent nodig had om SHO op de been te houden bij mogelijkheden voor XerxesDZB.
De Wildt deed er nog wel alles aan om het tij te keren, na een uur kwamen Ricky Bokhoven en Ferdinand Römelingh Yur Snoek en Dennis Outermans aflossen en tien minuten later ook nog Jesper Troost en Rowdy Rijsdijk voor Esra Pieters en Bart van Eck, maar de ”Zebra’s” gaven geen krimp en in de slotseconde van de wedstrijd kogelde invaller Issam Ahmar-Elhank na een counter ook nog de 2-0 in het SHO-doel.
Vierenvijftig weken geleden, 19 februari 2022, was XerxesDZB – SHO na de coronabreak de hervatting van de competitie en dat duel eindigde ook in 2-0 maar toen had SHO minder in te brengen dan deze keer.
Na 16 speelronden heeft SHO nu 22 punten, vorig seizoen waren dat na evenveel wedstrijden 19 punten.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Dennis Groosjohan, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Bart van Eck, Esra Pieters, Yur Snoek; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
61’ Ricky Bokhoven voor Yur Snoek
61’ Ferdinand Römelingh voor Dennis Outermans
70’ Rowdy Rijsdijk voor Esra Pieters
70’ Jesper Troost voor Bart van Eck

Doelpunten:
41’ 1-0 Nick Slotboom
90’ 2-0 Issam Ahmar-Elhank

Kaarten:
Scheidsrechter Gerrit Beekman, die een opvallende gelijkenis vertoonde met voormalig SHO-trainer Jeroen Rijsdijk, floot een prima wedstrijd en had geel voor Dennis Groosjohan van SHO en Wembley Paulino Reyes van XerxesDZB.