’s-Gravendeel niet langs Zwartewaal 3-3

’s-Gravendeel heeft na het treffen tegen Zwartewaal maar één puntje kunnen bijschrijven. Daar leek het aanvankelijk niet op. Want al na vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Ryan Aarnoudse stuitte op doelman Ruben Verhagen, maar de terugkaatsende bal werd door Zoey Hoogwerf tegen het net gewerkt.

Nog eens vier minuten later, stak Hoogwerf knap Dejan Bislimi weg die de 2-0 op zijn naam mocht brengen.

Het scenario van een wedstrijd de avond ervoor in het betaalde voetbal lag op de loer.

Levi Vugts kreeg een mogelijkheid om de voorsprong verder te vergroten, maar de sterk keepende Verhagen stak daar een stokje voor.

Hierna rechtte Zwartewaal de rug en probeerde te voorkomen dat het inderdaad werd weggespeeld Mede omdat ’s-Gravendeel na de vroege voorsprong ‘vergat’ verder te voetballen. Men liet wat steekjes vallen en zodoende kreeg Zwartewaal kansen voor de aansluiter. Die kwam er ook. Onoplettendheid en onachtzaamheid in de ’s-Gravendeel verdediging zorgde er dus voor dat Joel Kroon na zesentwintig minuten de 2-1 aantekende.

Niet veel later voorkwam doelman Jurre de Ronde de gelijkmaker. Maar die gelijkmaker kwam er wel. Nadat Leon de Jong de bal onfortuinlijk via zijn lichaam de bal tegen zijn arm kreeg, wees arbiter Onderwater naar de penaltystip. Zijn lezing was, dat de Jong bewust met zijn arm naar de bal ging, dus hij niets anders kan doen dan de strafschop toewijzen. Jesse Langendoen verzilverde de strafschop, 2-2.

’s-Gravendeel kwam voor het rustsignaal weer aan de leiding. Doelman Verhagen keerde een uithaal van Dejan Bislimi, maar het was Levi Vugts die er als de kippen bij was en Verhagen wist te verschalken, 3-2.

Na de kantwisseling kreeg ’s-Gravendeel mogelijkheden te over om verder uit te lopen. Echter tot scoren kwamen de Seuters niet. Een vrije trap van Maurits Kuiper werd knap gekeerd door Ruben Vehagen en de doelman stond Ryan Aarnoudse in de weg die hem daarna probeerde te passeren. Zwartewaal kwam met nog twintig minuten te spelen weer langszij. Nadat Jurre de Ronde de bal tot hoekschop verwerkte, bracht Kevin Noordzij na de genomen hoekschop beide ploegen weer op gelijke hoogte, 3-3.

’s-Gravendeel probeerde uit alle macht nog met winst af te sluiten. Na een knappe soloactie van Leon de Jong ging de bal maar net over en een vrije trap van Dejan Bislimi toucheerde de lat.

’s-Gravendeel reist volgende week naar Stellendam om het tegen de koploper op te nemen. Aanvang op sportpark Molengors is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Robin v/d Vlist, Lorenzo v/d Heijden (76ste Leonard van Maaren), Maurits Kuiper (76ste Bryan Bos), Reinier Toes, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf, Ryan Arnoudse (76ste Perrie Huisman), Levi Vugts, Dejan Bislimi