Nieuw Lekkerland – SHO

Als koploper van 1C kon SHO zaterdag vol zelfvertrouwen in de bus richting Nieuw Lekkerland stappen met de wetenschap dat van de vijf keer dat SHO eerder op sportpark Excelsior te gast was er vier keer een overwinning kon worden gevierd. Alleen in het seizoen 2017-’18 ging het mis, toen won de thuisclub met 3-1.  
Eén wijziging in de opstelling ten opzichte van vorige week. Na een half uur ging Robin Winkels toen met een knieblessure naar de kant en werd vervangen door Ingmar van Bruggen die nu in de basis begon.
Vanaf de aftrap maakte Nieuw Lekkerland meteen duidelijk dat er voor SHO geen cadeautjes te verwachten waren. Met de mouwen opgestroopt gingen de gastheren de duels aan en werd het spel van SHO behoorlijk ontregeld. Na een kwartier was de beste kans zelfs voor Nieuw Lekkerland maar vrij voor doelman Niels Steehouwer verdween de bal hoog over de ballenvanger.
Langzaam kreeg SHO vat op het spel maar na een half uur toch een tegenvaller. een vrije trap vanaf de rechterkant werd hoog in de zestien gepompt waar aanvoerder Dennis Groosjohan de bal vrij ongelukkig in eigen doel werkte: 1-0. Het overkomt SHO’s captain wel vaker om de bal in eigen doel te scoren maar dat is mede het risico als je altijd in de dekking speelt. Overigens is Groosjohan met zijn 36 jaar in alle wedstrijden die SHO tot dusver speelde steeds de oudste speler binnen de lijnen.
In het laatste kwartier voor de pauze ging SHO steeds meer de teugels in handen nemen. Maar de groen/witte muur voor doelman De Vries hield stand. Vlak voor tijd een kans voor Esra Pieters maar zijn kopbal na een vrije trap van Kevin Angel verdween net naast het doel.
Na de rust een wissel bij SHO, Dennis Outermans verving Ferdinand Römelingh. Met licht windvoordeel moest SHO op zoek naar de gelijkmaker. Tot aan de de zestienmeter ging dat prima maar steeds weer wist de Lekkerlandse afweer stand te houden. De verdedigers van trainer Bert Buizert, hij speelde in het seizoen 1996-’97 nog voor SHO onder trainer Harry van den Ham in de hoofdklasse. Helaas was hij door hardnekkige blessures meer toeschouwer dan speler, hielden het achterin simpel. Zodra ze in balbezit kwamen werd de bal naar voren gerost. Omdat de verdediging van SHO steeds meer opschoof leverde dat na een uur de 2-0 op. Na een lange bal van achteruit kreeg Tim van der Zee een vrij veld waarna hij Niels Steehouwer kansloos liet. Rik Schouten was toen net in het veld gekomen voor Esra Pieters. Tim de Pender kreeg nog een kans maar schoot in handen van de keeper. Trainer De Wildt gooide er nog twee wissels tegenaan, Rowdy Rijsdijk voor Ingmar van Bruggen en Yur Snoek, die al met O23 gespeeld had tegen Rhoon O23 en de 2-0 voor zijn rekening genomen had, voor Jeroen Eikelenboom. Yur (19, die zijn competitiedebuut in het eerste maakte) is één van de talenten van SHO die afgelopen maandag in het AD-HW werden genoemd die er ”aan zitten te komen”.
Helaas zat het dit keer niet mee voor de Beijerlanders, vanaf de rechterkant leek invaller Glenn de Jong de bal totaal verkeerd te raken maar dat bleek verkeerd voor SHO te zijn want de bal maakte een ‘onmogelijke’ curve en verdween over Niels Steehouwer via een kets binnenkant tweede paal in het doel: 3-0.
In de slotfase kon de helemaal vrijstaande Thom den Besten een hoekschop binnenkoppen: 4-0 waarna aan de overkant in het overvolle strafschopgebied Danny Kerpel met een strak ingeschoten bal de twijfelachtige Beijerlandse eer wist te redden: 4-1.
Door de nederlaag is SHO als koploper onttroond en voert DCV nu met één punt voorsprong de lijst aan.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Jesse Vermaat, Ingmar van Bruggen; Kevin Angel, Tim de Pender, Esra Pieters.
Wissels:
46’ Dennis Outermans voor Ferdinand Römelingh
59’ Rik Schouten voor Esra Pieters
70’ Rowdy Rijsdijk voor Ingmar van Bruggen  
79’ Yur Snoek voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
30’ 1-0 Dennis Groosjohan e.d.
64’ 2-0 Tim van der Zee
80’ 3-0 Glenn de Jong
82’ 4-0 Thom den Besten
88’ 4-1 Danny Kerpel
Kaarten:
Scheidsrechter Badr Benlamkaddem hield de kaarten op zak.