Flinke overwinning ’s-Gravendeel op Zinkwegse Boys

De aanwezigen op Sportpark de Trekdam hebben maar liefst acht doelpunten mogen aanschouwen, waarvan zes voor ’s-Gravendeel. De thuisploeg trok na de aftrap direct ten aanval, wat al in de zesde minuut resulteerde in de eerste kans. Dejan Bislimi kwam net een teenlengte tekort na een voorzet van Zoey Hoogwerf. Maar vier minuten later was het duo wel effectief. Zoey Hoogwerf bereikte met een splijtende pass Dejan Bislimi die zeer vakkundig de 1-0 wist aan te tekenen. Even later ontving Mike Fiere na opzettelijk hands ‘slechts’ de gele kaart.

’s-Gravendeel doelman Jimmy Waasdorp, die zijn eerste competitieopwachting maakte voor ’s-Gravendeel 1, kon redding brengen op het eerste wapenfeitje van Zinkwegse Boys via Jorn Stolwijk.

Maar hierna was het weer ’s-Gravendeel dat de klok sloeg.

Ditmaal was het Dejan Bislimi die Zoey Hoogwerf aan het werk wilde zetten, maar de spits wist de bal niet te raken. Na noeste arbeid van Robbie van de Weg kwam Bislimi in balbezit en zag Ryan Aarnoudse vrij staan. Maar nu was het de snelle rechtsbuiten die net te laat was.

Vlak voor de rust probeerde Zinkwegse Boys langszij te komen, maar konden Efraim Hardlooper en Rens Burgwal geen doel vatten. Het was ’s-Gravendeel dat met een ruimere voorsprong de kleedkamer opzocht. Bislimi werd op de rand van de zestien onderuit gehaald, waarna Maurits Kuiper zich ontfermde over de toegewezen vrije trap. Met een lage schuiver verdween de bal achter de mis graaiende doelman Stephan van Lierop, 2-0.

In de rust wisselde Zinkwegse Boys trainer Peter van Dam zijn ploeg op drie plekken. Dit had resultaat, want bij ’s-Gravendeel was het even zoeken naar de tactische omzettingen bij de bezoekers. Hoewel ’s-Gravendeel zelf een grote mogelijkheid kreeg na de hervatting, kroop Zinkwegse Boys dichterbij. Het was de geheel vrijstaande Kevin Brasser die de stand terugbracht naar 2-1. Ook de 2-2 lag op de loer. Die kwam dan ook tot stand. Justin de Lange bracht Zinkwegse Boys langszij. Maar ’s-Gravendeel kreeg wat meer greep op het veranderde spel van Zinkwegse Boys.

Kort na de gelijkmaker kwam ’s-Gravendeel via Zoey Hoogwerf weer op voorspong. Keeper Van Lierop gleed uit nadat hij een vrije trap uit de lucht wilde plukken, waardoor Hoogwerf vrij kon inkoppen. Zoey Hoogwerf wist zijn doelpuntenaantal te verdubbelen.

Nu was het Dejan Bislimi die met een diepe pass Hoogwerf wist te bereiken die 4-2 op het scorebord zette. Bislimi zelf nam de laatste twee doelpunten van ’s-Gravendeel voor zijn rekening. Bij de 5-2 leek zijn voorzet licht te zijn aangeraakt, waarna de bal achter Van Lierop verdween.

En nadat Mike Fiere zijn tweede gele kaart ontving na opmerkingen op de leiding, wist Bislimi de 6-2 binnen te glijden na goed voorbereidend werk van invaller Dustin Zomerhuis.

’s-Gravendeel wist dus de tweede winstpartij ook doelpuntrijk af te sluiten.

Komende dinsdag speelt ’s-Gravendeel een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen S.H.O. 2 Aanvang 20.00 uur.

Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Rockanje. Aanvangstijd op sportpark Drenkeling is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jimmy Waasdorp, Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo v/d Heijden, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Robbie v/d Weg (61ste Reinier Toes), Luke Remijn, Ryan Aarnoudse (81ste Dustin Zomerhuis), Zoey Hoogwerf, Dejan Bilimi.

Opstelling Zinkwegse Boys:

Stephan van Lierop, Bas Koelemeijer, Rens Burgwal (74ste Hakan Mert Cicek), Kevin Brasser, Justin de Lange, Mike Fiere, Lars Stolk (46ste Richy Wahlbrinck), John v/d Zanden, Efraim Hardlooper, Jorn Stolwijk (46ste Matthew Verheul), Jort van Gilst (46ste Mitchell Dirkx)

Scheidsrechter: W. Boer uit Spijkenisse

Scoreverloop:

10de 1-0 Dejan Bislimi

40ste 2-0 Maurits Kuiper

51ste 2-1 Kevin Brasser

61ste 2-2 Justin de Lange

63ste 3-2 Zoey Hoogwerf

70ste 4-2 Zoey Hoogwerf

81ste 5-2 Dejan Bislimi

89ste 6-2 Dejan Bislimi

Gele kaarten:

Robbie v/d Weg, Luke Remijn, Ryan Aarnoudse (’s-Gravendeel)

Mike Fiere (2 keer) Zinkwegse Boys