OSV Oud-Beijerland en DFC delen de punten

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex ‘Olympia’ de punten moeten delen met DFC. Het team van trainer Barry Schipper zag het duel, na een 0-0 ruststand, eindigen in 1-1.

Het bezoekende team van trainer Danny Slegers begon met de maximale score (12 uit 4) aan het duel. Het schiep vooraf dan ook de nodige verwachtingen voor een boeiend duel, waarin strijdlust de boventoon zou voeren. Het aantal serieuze doelkansen was vanmiddag echter op een hand te tellen. De thuisploeg kwam na een half uur spelen tot de eerste serieuze kans. Na een een-twee met Shurnel Francois was het Marco van Daalen, die zijn inzet voorlangs het DFC-doel zag gaan. Kort na de rust waren beide spelers ook betrokken bij de openingstreffer.

Met een dieptepass was het Shurnel Francois, die Marco van Daalen in de vrije ruimte wist aan te spelen. De aanvaller liet vervolgens DFC-doelman Daniël Jansen kansloos: 1-0. In een fase dat de thuisploeg op jacht was naar een doelpunt, was het in de 75e min. aan de andere kant een boogbal van veraf, die op de lat boven doelman Donovan Levestone eindigde. Maar nadat een kopbal van Kenzo Sanches, uit een voorzet van Clifford Robinson, nog naast was gegaan, viel de gelijkmaker aan de andere kant alsnog. In de 83e min. was het Clifford Robinson, die een voorzet vanaf de rechterkant zodanig toucheerde dat hij zijn eigen doelman Donovan Levestone in de korte hoek wist te verrassen: 1-1. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar ook de vijf extra speelminuten waren vanmiddag niet voldoemde om tot een overwinning te komen. Man van de wedstrijd aan OSV-zijde was vanmiddag Clifford Robinson.

Zaterdag 12 november a.s. kan OSV van een ‘vrij weekend’ gaan genieten. DFC ziet op sportpark ‘Krommedijk’ de nog ongeslagen koploper IFC op bezoek komen, dat thuis met 5-0 zegevierde over Zwaluwe. SSS, dat met 3-0 zegevierde over Seolto, zal bij (Lage) Zwaluwe op bezoek gaan. Groote Lindt, dat ‘de derby’ tegen ZBC’97 met 3-1 verloren zag gaan, ontvangt Internos, terwijl ZBC’97 op bezoek zal gaan bij Hekelingen, dat de punten deelde (2-2) in en met Klundert. Rhoon, dat met 0-1 won bij De Fendert, ziet Klundert naar sportpark ‘De Omloop’ komen. Op zaterdag 19 november a.s. zal OSV op sportpark ‘Schildman’ in Hendrik Ido Ambacht dan weer koploper IFC treffen.

OSV Oud-Beijerland – DFC 1-1 (0-0): 48. Marco van Daalen 1-0; 83. Clifford Robinson 1-1 e.d.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone — Clifford Robinson, Youri van Ruiven, Quinton Burk en Nick van Dijk — Romano Liefeld, Milan van Breugel (66.Quinten Balk) en Damon Tol (90. Tim Wiendels) — Shurnel Francois (51. Raylicho Babel), Kenzo Sanches en Marco van Daalen (66. Nivaldo de Vleeschhouwer).

DFC: Daniël Jansen – Calvin van der Holst, Max Hartendorp (67. Leroy Rubio-Rijsdijk), Ruben Dijkema en Rick Baas (45. John van den Broek) – Okan Arslan, Claudio Teneggi, Lowell Barends (78. Randy van Prehn) en Colin Reening – Yassine Mabrouki en Cézary van Es.

Arbiter Antoon Fitters uit Nieuwkuijk toonde gele kaarten aan Okan Arslan, Lowell Barends, Claudio Teneggi en Cézary van Es, alle van DFC.