Fijn wonen, nu en in de toekomst

Een leven lang fijn wonen, dat wil natuurlijk iedereen. Het liefst in de eigen vertrouwde omgeving. Maar naarmate we ouder worden, veranderen onze woonwensen en behoeften. Voldoet uw huidige woning straks nog wel? Kunt u comfortabel blijven wonen, ook als het misschien lichamelijk minder gaat? Met `Lang Leve Thuis´ geven we u handige informatie, inspirerende voorbeelden en tips over wat u zelf kunt doen, zodat u fijn en zorgeloos kunt (blijven) wonen.

Waarom levensloopbestendig wonen?

Een levensloopbestendige woning is een woning die geschikt is om veilig en comfortabel oud in te worden. Ook als u later zorg nodig heeft of slecht ter been bent. Dat klinkt nu misschien als een ver-van-uw-bedshow. Maar waarom wachten totdat het te laat is? Ongemakken komen vaak onverwachts. Dan kunt u misschien niet meer wonen zoals u dat zelf wilt. Begin daarom op tijd, bijvoorbeeld als u zo rond de 55 jaar oud bent. Hoe bereidt u zich voor? U kunt verhuizen naar een levensloopbestendige woning of uw huidige woning aanpassen. In dit laatste geval is het verstandig om te kijken wat er in uw woning mogelijk is. Niet elke woning is namelijk geschikt om levensloopbestendig te maken.

Gratis woningscan en advies

Maak daarom gebruik van de gratis woningscan. Een adviseur komt dan bij u langs om de situatie in kaart te brengen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend persoonlijk advies, afgestemd op uw (toekomstige) woonwensen. Hierin staat precies omschreven welke stappen u kunt zetten. Zo weet u zeker dat de aanpassingen die u doet ook echt geschikt en toekomstbestendig zijn.

Meer informatie

Onder de noemer `Lang Leve Thuis´ wil gemeente Hoeksche Waard haar inwoners bewust maken van de mogelijkheden van langer zelfstandig thuis wonen. Wij werken hierbij samen met Welzijn Hoeksche Waard. Kijk voor het aanvragen van de woningscan en meer tips in en rondom uw huis op de website Lang Leve Thuis.