Waterpoloërs ZVS declasseren BZC 2 in topper

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 15 oktober 2022 de vierde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse C van de KNZB Regio West. Op het programma stond de confrontatie met de heren van BZC 2 uit Bergambacht in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel.

ZVS kende een voortvarende start van het nieuwe seizoen. De drie tot nu toe gespeelde wedstrijden werden allen omgezet in winst hetgeen resulteert in een ongeslagen status en eerste plaats in de competitie. De overige teams hebben al minimaal eenmaal verloren. Doordat de vaste coach René Pagels er de eerste wedstrijden niet bij aanwezig kon zijn, werd zijn rol telkens overgenomen door Robert van Son (oud-speler ZVS H1), zo ook deze bij deze wedstrijd.

Op voorhand stond vast dat het een duel van formaat worden, de ’s-Gravendelers staan bovenaan en BZC 2 bezette de tweede plaats, waardoor het een ware topper genoemd kon worden. ZVS was goed voorbereid en had haar tegenstander al geanalyseerd. Daarnaast staat BZC bekend als een fanatiek en sterk team. Niet alle selectiespelers konden aanwezig zijn, daardoor waren Sjoerd van Oudheusden (keeper), Iwan Visser en Xander van den Boogaard uit het tweede herenteam opgeroepen waardoor aanvoerder Wessel Boersma en coach Robert van Son de beschikking hadden over drie wisselspelers.

ZVS startte voortvarend en zag Wessel Boersma na elf seconden van afstand de openingstreffer scoren. Zou dit tekenend zijn voor de wedstrijd? BZC kwam snel op gelijke hoogte en maakte via een overtalsituatie de gelijkmaker. Dennis Brobbel stelde vervolgens orde op zaken en tekende voor de 2-1, eveneens via een manmeer.

In de tweede periode zette de thuisploeg een tandje bij. Dankzij doelpunten van Daan de Zeeuw (tweemaal) en Dennis Brobbel liep ZVS voorzichtig uit en begon er een zichtbare voorsprong op het bord te komen. De bezoekende ploeg trof slechts eenmaal doel in dit gedeelte van de wedstrijd.

De regie lag inmiddels volledig in ’s-Gravendeelse handen en ondanks enkele schoonheidsfoutjes toonde ZVS zich ook in het derde kwart de betere ploeg. Daan de Zeeuw rekende zijn derde treffer aan door de verkregen strafworp te verzilveren. Een foutje van de thuisploeg werd direct afgestraft door een tegentreffer van BZC. Desondanks bleef de schade beperkt en werkten de Seuters er hard aan de voorsprong verder uit te bouwen, hetgeen lukte via Wessel Boersma. Zijn tweede treffer betekende de zevende voor het team en de marge werd doordoor weer vergroot naar vier doelpunten. BZC wist eveneens via een strafworp te scoren, ZVS-keeper Sjoerd van Oudheusden werd vakkundig op het verkeerde been gezet. In de slotseconden pakte Patrick van Haarlem nog snel een doelpunt mee en bracht ZVS daarmee op 8-4.

Met een riante voorsprong op het scorebord werd de vierde en tevens laatste periode aangevangen en zag het er voor ZVS rooskleurig uit. Zou het dan toch gaan lukken? Het werd een waar doelpuntenfestijn, maar liefst zesmaal werd er gescoord. De voorsprong werd zelfs nog enkele keren verder vergroot en naarmate de tijd verder verstreek, werd het zicht op de overwinning steeds helderder. Dennis Brobbel (tweemaal), Wessel Boersma en Iwan Visser stelden met hun doelpunten uiteindelijk de overwinning veilig.

Er werd gehoopt op winst, maar dat dit resultaat met dubbele cijfers behaald zou worden, had niemand vooraf durven denken. Door dit behaalde resultaat blijft ZVS met een honderd procent score stevig op de eerste plaats in de competitie staan.

Eindstand: 12-6

Periodestanden: 2-1, 3-1, 3-2, 4-2

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 5 november 2022 tegen Z&PC Rotterdam H5 in het Sportfondsenbad te Rotterdam-Noord om 18.45 uur.