Asieldier van de Week

De eerste indruk is voor veel mensen heel belangrijk als ze op zoek gaan naar een nieuwe huisgenoot. Er moet een klik zijn en dan helpt het natuurlijk als een kat direct op je afkomt en zich van zijn of haar beste kant laat zien. Toch komen veel katten helemaal niet naar je toe. Sterker nog, ze reageren wat terughoudend of verstoppen zich, maar dat betekent niet dat deze katten niet aanhankelijk zijn of niet graag kennis met je willen maken. Dit zijn de dieren die eerst even de kat uit de boom kijken en waarbij de eerste indruk vaak geen goed beeld geeft van hun ware karakter.
De zes jaar oude Poekie is zo’n poes. Ook zij kijkt de kat uit de boom en laat in de opvang nog niet de échte Poekie zien. Gelukkig is bekend dat Poekie, als ze zich op haar gemak voelt, lief en aanhankelijk is en op schoot kruipt, want dat deed ze bij haar vorige baas.  Wie Poekie dus de tijd geeft om te wennen en haar een rustige plek kan bieden, zal haar ware karakter zeker gaan zien! Wel kan Poekie soms fel uit de hoek komen, bijvoorbeeld als je iets doet waar ze het niet mee eens is, maar dat pittige randje maakt Poekie eigenlijk alleen maar leuker.
Bij haar vorige baas leefde Poekie samen met een soortgenoot, maar ze hoeft niet samen met hem geplaatst te worden. Poekie kan namelijk wat dominant zijn in haar contact met andere katten en dat was voor haar voormalige huisgenoot niet altijd even prettig. Waarschijnlijk is een plek zonder andere huisdieren het beste voor Poekie. Plus die baas die niet voor de eerste indruk gaat!


Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.