Geen medailles, wel PR’s bij eerste deel Nationale Zwemcompetitie

Zaterdag 15 oktober 2022 werd het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie (NZC) gezwommen in het Sportcentrum te Papendrecht.

Deelnemende verenigingen: DWF (Sliedrecht), De Kempvis (Spijkenisse), ZPC Numansdorp, SGGO (Startgemeenschap Goeree-Overflakkee), ZV De Watervogels (Bergschenhoek), ZVS (’s-Gravendeel) en ZV Zoetermeer.

Door de vele deelnemers deze middag kon er geen publiek in de accommodatie aanwezig zijn. Het zwembad beschikte over een elektronisch tijdwaarnemingssysteem en professionele livestream waardoor het op afstand en voor de thuisblijvers heel goed te volgen was. De wedstrijd werd gekenmerkt door een sterk deelnemersveld waarbij de verschillen erg groot waren, zowel bij jeugd als volwassenen. Bij dit soort wedstrijden is er eerst nog een poulefase voordat de indeling definitief op sterkte wordt ingericht. ZVS was deze middag met slechts twee zwemsters present. Ines Soto Wensveen (100 meter wisselslag en 50 meter schoolslag) en Jana Willemstein (100 meter rugslag en 200 meter vrije slag) vielen niet in de prijzen, maar verbeterden beiden wel ruimschoots hun PR’s op de gezwommen afstanden.