Nederlaag ’s-Gravendeel bij Zwartewaal 2-1

Het is ’s-Gravendeel niet gelukt om de tweede competitiewedstrijd in winst om te zetten.

’s-Gravendeel probeerde gelijk in het begin zich meer op de helft van Zwartewaal te begeven. Maar jammer genoeg werd er vaak balverlies geleden, waardoor Zwartewaal aanvankelijk niet veel problemen had met een aanvalsspel van ’s-Gravendeel. Zelf kwam het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van ’s-Gravendeel. Zo moest doelman Jurre de Ronde tot tweemaal toe ingrijpen na een inzet van Sander v/d Ven.

’s-Gravendeel kwam zelf niet vaak gevaarlijk in de buurt van doelman Ruben Verhagen. ’s-Gravendeel moest zelfs uitkijken om niet tegen een achterstand aan te lopen. Onachtzaamheid in de ’s-Gravendeelse verdediging zorgde er bijna voor dat dat in de twintigste en veertigste minuut wel gebeurde. Danny Zuur mikte naast en Sander v/d Ven vond de paal op zijn weg. Maar twee minuten na dit voorval was er toch de voorsprong voor de gastheren. Wederom onoplettendheid bij ’s-Gravendeel zorgde ervoor dat Santino Langendoen Zwartewaal op voorsprong hielp, 1-0.

’s-Gravendeel probeerde nog voor de rust langszij te komen. En twee minuten in blessuretijd van de eerste helft kreeg het daar de kans ook voor. Nadat Levi Vugts de bal tegen de lat werkte werd in de actie daarna Dejan Bislimi foutief tegen de grond gewerkt, waarna arbiter Mulder naar de penaltystip wees. Levi Vugts ontfermde zich voor deze strafschop. Het was doelman Verhagen die de strafschop wist te keren, zodat er met de 1-0 stand gerust werd.

Drie minuten na de theepauze kwam ’s-Gravendeel dan wel op gelijke hoogte. Een afgemeten voorzet vanaf links van Dejan Bislimi werd afgerond door invaller Ryan Aarnoudse. ’s-Gravendeel probeerde hierna door te drukken en op voorsprong te komen. Maar door de slordigheden in het spel van ’s-Gravendeel kwam daar niet veel van, tegen het stug verdedigende Zwartewaal.

En voor ’s-Gravendeel na ruim een uur voetballen een fikse tegenvaller. Joel Kroon zette de thuisvereniging op 2-1. Wat ’s-Gravendeel ook probeerde, zelf kwam het niet tot scoren. Mede omdat o.a. Levi Vugts, Perrie Huisman en Luke Remijn het net niet wisten te vinden. Even nog protesteerden de spelers van ’s-Garvendeel omdat gedacht werd dat er hands gemaakt werd binnen de zestien. Mulder wilde hieraan geen gehoor geven, waardoor er na negentig minuten en wat blessuretijd de 2-1 eindstand bleef.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel op sportpark de Trekdam tegen Stellendam. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Zwartewaal:

Ruben Verhagen, Silvester Bal, Santino Langendoen (Max de Man), Danny Zuur, Joel Kroon,Lucas v/d Ven, Jesse Langendoen, Tonny Kőpp (Kevin Abspoel), Sonny Booth, Sander v/d Ven, Rhafotsky Godoy

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Bryan Bos (65ste Maurits Kuiper), Reinier Toes, Lorenzo v/d Heijden, Leon de Jong, Robbie v/d Weg, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf (46ste Ryan Aarnoudse), Luke Remijn, Levi Vugts (73ste Perrie Huisman), Dejan Bislimi

Scheidsrechter: T. Mulder uit Rotterdam

Scoreverloop:

42ste 1-0 Santino Langendoen

48ste 1-1 Ryan Aarnoudse

62ste 2-1 Joel Kroon

Gele kaarten:

Ryan Aarnoudse, Reinier Toes en Dejan Bislimi (allen ’s-Gravendeel)