SHO – XerxesDZB

De tweede thuiswedstrijd van SHO in de nieuwe jaargang tegen XerxesDZB, de ploeg die eind vorig seizoen (waarschijnlijk ongewild) als reddingsboei fungeerde voor SHO. In de voorlaatste wedstrijd liepen zij op de Kikkershoek tegen een 1-0 nederlaag aan en een week later wonnen zij in de slotfase van de wedstrijd met 2-1 van Papendrecht, directe concurrent van SHO voor wat betreft de nacompetitie. Door die resultaten van de zebra’s ontsnapte SHO aan het ”toetje” wat mogelijk fataal had kunnen aflopen.
Inmiddels met een schone lei aan een nieuw seizoen begonnen startte het karwei van SHO met zes punten tegen de Rotterdammers met vier punten.
In de vanaf begin augustus elf gespeelde wedstrijden van SHO’s hoofdmacht viel op dat elke wedstrijd werd gescoord (in totaal 45 keer) en dat er ook steeds een tegendoelpunt viel te noteren, dus de simpele opdracht vooraf: tweemaal scoren!
Voor de bijgelovigen was er toch wat bewolking op een wederom zonnige zaterdag. Het eerste vege teken was dat SHO O23 de voorwedstrijd op het hoofdveld met 0-3 verloor van Kozakken Boys O23 en vervolgens zag pupil van de week Jason Goedendorp zijn doelpoging voor de aftrap van de wedstrijd eindigen op de paal, maar goed da’s alleen voor de bijgelovigen…
Nog voor de wedstrijd goed en wel op gang was al de eerste blessure, Kai Fens raakte in duel met Jeroen Eikelenboom geblesseerd waarna de 34-jarige uiteindelijk hinkend en ondersteund naar de kleedkamer verdween.
Het eerste deel van de wedstrijd was het van weerskanten aftasten zonder al teveel spektakel. Maar net na het eerste kwart kreeg SHO een vrije trap ongeveer op de plek waar vandaan Kevin Angel twee weken geleden succesvol was tegen CVV Zwervers.
De ook nu weer goed genomen free kick werd door doelman Ferry Hagendijk met moeite tot corner gewerkt.
De twee doelverdedigers kregen niet veel te doen al was Jesse Vermaat na ruim een half uur dichtbij een treffer. In de 40e minuut lanceerde Vermaat Tim de Pender die wel doel trof maar scheidsrechter Lochtenberg honoreerde het vlagsignaal van zijn Rotterdamse assistent voor buitenspel. Na afloop gaf de leidsman wel toe dat hij twijfelde of het wel echt offside was van De Pender.
Hoewel de wedstrijd vrijwel gelijk opging was de teneur in de rust dat SHO door niet te scoren zich vergat te belonen.
Vijf minuten na de doelwisseling een enorme kans voor SHO maar via de keeper en de paal ging de bal naast het doel over de achterlijn.
Ook nu weer een gelijkopgaande strijd die wel veel stillag door overtredingen van beide kanten. Net zoals Hagendijk moest ook Niels Steehouwer een paar maal handelend optreden met een knappe redding een kwartier voor tijd. Kort daarna ontsnapte Hagendijk aan een kaart na buiten de zestien een SHO-speler te hebben getorpedeerd. Opvallend was wel dat Kevin Angel, die vorige week in Zeeuws Vlaanderen zeker na de rust alle ruimte kreeg van de gastheren, nu veel korter werd gedekt en het hem nauwelijks lukte zijn mede-aanvallers vrij te spelen.
Het geduld van de SHO-aanhang op de te verwachten doelpunten werd danig op de proef gesteld en het leek meer en meer op een blanco onbeslist te gaan lijken. Maar een kleine tien minuten voor tijd lukte het invaller Orlano Stewart om de bal achter Steehouwer te werken: 0-1.
SHO-trainer Gilberto de Wildt, die al drie spelers gewisseld had, gooide ook zijn laatste troef op tafel. De weer herstelde Assad el Harti kwam er in voor verdediger Ferdinand Römelingh. De nieuwkomer bij SHO kreeg al snel een kans op de gelijkmaker maar de bal ging naast. Een paar minuten later was hij met een mooie kopbal weer bijna trefzeker maar Hagendijk redde stijlvol.
Door de eigenlijk onnodige nederlaag kan (moet, helaas) Gilberto de Wildt twee zaken afvinken op zijn bingokaart, de eerste nederlaag onder zijn bewind en de eerste wedstrijd zonder te scoren.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Jesse Vermaat, Robin Winkels; Kevin Angel, Tim de Pender, Esra Pieters.
Wissels:
55’ Sam Reedijk voor Jeroen Eikelenboom
78’ Giovanni Breevaart voor Esra Pieters
78’ Roy van der Pligt voor Jesse Vermaat
85’ Assad el Harti voor Ferdinand Römelingh
Doelpunt:
82’ 0-1 Orlano Stewart

Kaarten:
Scheidsrechter Remko Lochtenberg uit Sassenheim had gele kaarten voor Jeroen Eikelenboom en Kevin Angel van SHO en Desley Hoogendijk en Soefian de Koning van XerxesDZB.

Van de drie selectieteams van SHO deed SHO 2 het wel goed. Op veld 2 werd na een 0-1 achterstand met 4-1 gewonnen van FC Rijnvogels 2. Na drie wedstrijden heeft het tweede elftal nu negen punten.
SHO doelpunten waren van:
1-1 Aron van Schaik
2-1 Rik Schouten
3-1 Dedier Bos
4-1 Rik Schouten

Dinsdag 11-10-2022 Papendrecht – SHO, Fidus Cup
Dinsdagavond speelt SHO voor het toernooi om de Fidus-Cup een uitwedstrijd tegen Papendrecht. Vorig seizoen speelden SHO en Papendrecht op de Kikkershoek ook in het toernooi tegen elkaar en eindigde de wedstrijd in 6-1. Aanvang 20.00 uur.

15-10-2022 Rijsoord – SHO
Voor de competitie staat zaterdag Rijsoord – SHO op het programma. Op 18 mei 2019 werd het 2-1 voor de latere kampioen. Aanvang 14.30 uur.