Asieldier van de Week

Regelmatig wordt er voor een dier een specifieke plek gezocht. Vanwege het karakter van de kat of hond of bepaald gedrag dat het dier vertoont, is een thuis in een hele rustige omgeving, bijvoorbeeld buiten de bebouwde kom, beter. Dat geldt ook voor Goose, een leuke maar vooral pittige kater van een jaar oud.
Goose is een van de vele vondelingen die jaarlijks worden opgevangen in De Dierenstee en waar zich nooit meer een eigenaar voor meldt. Goose heeft waarschijnlijk wel een baas gehad, want hij is duidelijk aan mensen gewend, maar tegelijkertijd lijkt het of hij een stukje socialisatie heeft gemist. Wellicht is Goose te vroeg gescheiden van zijn moeder. Hij kent in ieder geval zijn grenzen niet altijd en kan flink uitvallen. Soms uit speelsheid, soms omdat iets hem gewoon niet zint. Daarbij is Goose heel erg ondernemend en brutaal. Hij is nergens bang voor en kan een hele buurt op stelten zetten.
Dit alles maakt Goose niet geschikt om in een ‘normale’ thuissituatie in een woonwijk geplaatst te worden. Voor hem wordt eerder gedacht aan een plek waar hij alle vrijheid heeft, met bijvoorbeeld veel natuur in de nabijheid waar hij zijn energie kwijt kan en geen mensen en andere dieren tot last kan zijn. Toch is Goose absoluut geen schuwe of wilde kat die niets van mensen moet hebben (hij vindt de aandacht van mensen juist heel fijn), dus het is wel een vereiste dat hij ‘s nachts (binnenshuis) een warme slaapplek heeft en voldoende aandacht krijgt.
Wie heeft er een dergelijke plek voor Goose en vindt het pittige karakter van deze mooie kater niet bezwaarlijk?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.