Eerste overwinning voor FC Binnenmaas is een feit

Waren het de inspirerende woorden van assistent trainer Danny Mayers tijdens het begin van de trainingsweek of de motiverende woorden van “speaker” Arie ‘t Jong, feit was dat FC Binnenmaas na drie mentale tegenslagen na tegendoelpunten bleef geloven in een goed resultaat en daar ook nog voor werd beloond. Ook het gevoelige gemis van aanvalsleider Daan Leggedoor werd nog erger door het wegvallen van Jannick v.d. Laan door blessure. Hierdoor stond er een zeer jong elftal aan de aftrap wat alles gaf in deze levendige wedstrijd.

FC Binnenmaas begon geconcentreerd en behoudend aan de wedstrijd en ook Pelikaan keek eerst de kat uit de boom hoe FC Binnenmaas te bespelen. Na tien minuten was de eerste kans voor FC Binnenmaas wel direct raak. Een mooie diepe bal van Youri van Noort op de diepgaande Robin Verhoeven was precies op maat. Robin bediende de goed naar de eerste paal gelopen Delano Oehlers die beheerst de doelman van Pelikaan passeerde. FC Binnenmaas kwam eindelijk een keer op voorsprong in een wedstrijd en kon zodoende de bal aan Pelikaan laten en gaf eigenlijk niets weg. Maar in minuut 32 ging het opeens gruwelijk mis in de opbouw. Een wel hele vreemde breedtebal kwam pardoes bij spits Ruben de Raad terecht die dit presentje met harte aannam, 1-1. FC Binnenmaas was het door dit moment even kwijt en moest zich hierover heen zetten. Daar kreeg het helaas niet de tijd voor. Want 5 minuten later werd er verkeerd ingestapt en zo kon Pelikaan vanaf links een voorzet geven die in de zestien werd ingeschoten maar eerst nog door de verdediging werd geblokt maar de rebound kwam precies bij Sjoerd Opschoor terecht die doelman Thijs Botterhuis kansloos liet, 1-2. FC Binnenmaas moest dus weer in de achtervolging maar deze mentale dreun moest eerst verwerkt worden. Het kon hierdoor voor rust dan ook niet echt gevaarlijk meer worden en ging dus rusten met een achterstand.

De peptalk in de rust had een positief effect op het team van trainer Michel van Noort en het kwam scherp uit de kleedkamer. Al in de eerste minuut na rust schoot Junior van Esch de bal hard in de korte hoek, maar de doelman van Pelikaan kon de bal tot corner verwerken. FC Binnenmaas kreeg hierdoor weer hoop en drukte door. De ongelukkig spelende Mayles Glen won een belangrijk duel op het middenveld en bediende snel de vrijstaande Junior van Esch. Die bleef koel en schoot de 2-2 op het scorebord. De Event Tyres formatie wilde gelijk doordrukken en kwam ook zeer dichtbij. Want een minuut later bediende collegaspits Delano Oehlers nogmaals Junior van Esch in de zestien. Het slimme kopballetje viel helaas over de keeper op de lat. En zo bleef de wedstrijd dus nog altijd spannend en kon twee kanten op. Helaas voor FC Binnenmaas gaf het weer te makkelijk een doelpunt weg. Bij een uitbal op eigen helft werd de bal verspeeld en de snelle Bora Ocak werd de diepte in gestuurd. De uitgekomen doelman Thijs Botterhuis werd met een slim stiftballetje verschalkt en de bal rolde over de doellijn net voordat Luc Rozendaal nog redding kon brengen, 2-3. En dus weer moest FC Binnenmaas zich nogmaals oprichten. De goed ingevallen Charlie de Graaf bracht weer meer energie in het elftal en verving Mayles Glen. Hij was het ook die profiteerde van een fout van de doelman van Pelikaan. Want die liet op onverklaarbare reden de bal los op de achterlijn en tikte daarna Charlie aan die er met de bal vandoor ging. De penalty was terecht maar de rode kaart die scheidsrechter voor dit vergrijp gaf was misschien iets te zwaar gestraft. Aanvoerder Luc Rozendaal moest lang wachten met het nemen van de strafschop omdat de reserve keeper zijn tijd nam om in het veld te komen. Luc bleef gelukkig koel en schoot de bal hard binnen, 3-3. Het gejuich was enorm op de volle tribune en het publiek en staf zweepte het team op om nu ook voor de overwinning te gaan. Met nog een kwartier te gaan kwamen Angelo Puriel en Leroy Verwey in het veld voor de moe gestreden Kris van Efferen en Robin Verhoeven. Daarvoor was de van blessure herstellende Maurice de Boer ook al ingevallen voor de hardwerkende Delano Oehlers. Het was de steeds fitter wordende Angelo Puriel die nu echt lijkt los te komen die het verschil maakte. Eerst stuitte hij nog na een mooie individuele actie op de benen van de keeper van Pelikaan maar een paar minuten later bediende hij na een goede aktie op links de vrij staande Stijn Remmers op de zestien die zijn harde schuiver in de hoek zag gaan en zo een ware explosie van vreugde op en rond het veld losmaakte. Toch bleef het tot het eind spannend omdat Pelikaan alles op alles zette om toch nog een gelijkmaker te forceren met twee aanvallende verse krachten en FC Binnenmaas naliet om de geboden ruimte en de kansen die hieruit voort kwamen niet te benutten. Maar toen de scheidsrechter voor het einde afblies na de lange blessuretijd (mede door een vervelende neus blessure voor de laatste man van Pelikaan na een ongelukkige botsing) kon de eerste driepunter worden bijgeschreven. Door andere uitslagen op andere velden steeg FC Binnenmaas twee plaatsen op de ranglijst en verliet hierdoor dus de laatste plaats.

Direct na de wedstrijd werd de zwaarbevochten overwinning in een grote kring met zowel spelers, staf en pupil van de week gevierd en het publiek bedankt. Hierna bleef het nog lang gezellig in de kantine en hoopt FC Binnenmaas de weg omhoog gevonden te hebben.

Volgende week reizen ze af naar Ridderkerk en gaan we op bezoek bij v.v. Slikkerveer. De “oud zondag club” heeft net als FC Binnenmaas 3 punten verzameld en zal het dus een zespunten wedstrijd worden. Hopelijk krijgt het team dezelfde steun als vandaag van het altijd trouwe “uit publiek”. Aftrap is om 15.00 uur.