Jongerenraad HW van start

Kinderen en jongeren zijn van groot belang voor de Hoeksche Waard. Zij zijn onze toekomst. Gemeente Hoeksche Waard vindt het dan ook belangrijk om met hen in gesprek te gaan over hun wensen en behoeften voor de toekomst van de Hoeksche Waard. Sinds kort heeft de gemeente een jongerenraad. In deze Jongerenraad HW zitten momenteel 7 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Zij bespreken belangrijke thema´s voor hen en hun leeftijdsgenoten. Denk bijvoorbeeld aan huisvesting, duurzaamheid, straatintimidatie of uitgaan. Dit doen zij op eigen initiatief of op verzoek van het college, de gemeenteraad of de ambtenaren. Zo hebben ze recent al meegekeken naar een enquête voor jongeren over duurzame economie en hebben ze meegedacht over de cultuuragenda.

Jong HW Denkt Mee

De jongerenraad is, net als de kinderburgemeester, onderdeel van het programma Jong HW Denkt Mee. Een programma waarmee de gemeente de jeugd wil betrekken bij de lokale politiek. `Door kinderen en jongeren nu al kennis te laten maken met het werk van de gemeente en mee te laten denken en praten over hun leefomgeving krijgen we waardevolle informatie. Informatie die ons heel goed helpt bij het nemen van besluiten. Ook zullen zij goede gesprekspartners zijn van de gemeente.´, aldus Paul Boogaard (Jongerenparticipatie).

Jongerenraad HW

De Jongerenraad HW is voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Paul Boogaard: `We zijn met jongeren in gesprek gegaan en zij kwamen zelf met de wens voor een jongerenraad. Wij zijn blij dat we nu voldoende leden hebben en dat de jongerenraad gevormd is.´

Jongerenraad: `Wij zijn blij dat we nu van start kunnen gaan. Leuk om te zien dat de gemeente ons al weet te vinden en ons vraagstukken voorlegt en advies vraagt. We roepen jongeren in de Hoeksche Waard op om ons te volgen op social media en contact met ons op te nemen als er onderwerpen zijn die ze willen aankaarten bij de gemeente. Wij zijn er voor jou. Denk mee over jouw toekomst in de Hoeksche Waard.´

Meedenken?

Ben je in leeftijd tussen de 12 en 18 jaar en wil je meedenken met de gemeente? Meld je dan aan bij de jongerenraad. Dit kan via de website jonghwdenktmee.nl of via een persoonlijk bericht naar Instagram of het Facebookaccount van Jong HW Denkt Mee. Je kunt deelnemen in de raad of alleen over bepaalde onderwerpen meedenken. Hoe je meepraat, bepaal je zelf!