Gedeputeerde Anne Koning brengt een bezoek aan Numansdorp

Vrijdagochtend 17 juni bracht gedeputeerde Anne Koning van de Provincie Zuid-Holland een bezoek aan 2 mooie initiatieven in Numansdorp. Ze bezocht Stichting Droomhuis waar ze een cheque overhandigde aan de initiatiefnemers die een huis voor jonge mensen met een verstandelijke beperking willen realiseren. Ook bezocht ze het oude gemeentehuis van Numansdorp waar binnenkort jongeren en mensen die in aanmerking komen voor een plek binnen Flexwonen Hoeksche Waard, kunnen wonen.

De wethouders Robin Heij (Wonen) en Joanne Blaak-van de Lagemaat (Zorg en Welzijn) ontvingen de gasten en vinden het heel fijn dat de gedeputeerde Koning de tijd neemt om deze mooie initiatieven te komen bekijken. Robin Heij: “Het is mooi dat wij deze initiatieven kunnen laten zien. Het initiatief van Stichting Droomhuis Hoeksche Waard is een kansrijk initiatief en we zijn benieuwd hoe het plan verder kan worden vormgegeven.” Joanne Blaak-van de Lagemaat: “Met de verbouwing van het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp kunnen we binnenkort 3 wensen van inwoners in vervulling laten gaan: er komen woningen voor jongeren en studenten, en er komen woningen voor verschillende doelgroepen die korte tijd een huis nodig hebben. Ook wordt het een plek voor ontmoeting. Het is een mooie samenwerking met HW Wonen en we zijn erg blij dat dit gelukt is.”