Asieldier van de Week

Al anderhalf jaar lang is het konijnen- en knaagdierenverblijf van De Dierenstee bijna constant vol. Niet alleen met konijnen waar afstand van wordt gedaan, maar vooral met veel jonge dieren. De opvang krijgt bijvoorbeeld vondelingetjes binnen die niet meer worden opgehaald door een eigenaar en zwanger blijken te zijn. Daarnaast werden er een paar maanden geleden ook een aantal konijnen bewust achtergelaten in een bos, waarvan de drie voedsters ook op het punt van bevallen bleken te staan.
Op dit moment wonen er drie nestjes in De Dierenstee van in totaal zeventien konijntjes, geboren tussen 20 maart en 3 april. Het gaat om zowel half langharige als kortharige konijntjes. Uit deze jonge konijntjes kunnen een aantal koppeltjes worden gevormd. Na hun adoptie kunnen ze even bij elkaar blijven, maar als de rammetjes drie tot vier maanden oud zijn, moeten ze worden gescheiden van de voedster en eerst worden gecastreerd. Dat is tegen een gereduceerd tarief mogelijk bij de dierenarts waar De Dierenstee mee samenwerkt. Na de castratie kan het rammetje na drie weken weer worden gekoppeld aan zijn maatje. Helaas kunnen niet alle jonge konijnen als koppel de opvang verlaten, want er zijn veel meer voedsters dan rammen geboren. Voor deze voedsters wordt uiteraard een baas gezocht die een jong rammetje heeft en daar een maatje voor zoekt.
Naast de vele jonge konijnen wachten er ook nog een aantal oudere rammetjes en drie cavia’s op een nieuw thuis. Wie dus een maatje zoekt voor zijn of haar voedster, kan altijd contact opnemen met De Dierenstee voor advies en een afspraak en zelfs een koppelvakantie, mits er ruimte beschikbaar is.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.