VVD Hoeksche Waard stapt uit coalitie

De VVD-fractie stapt uit de coalitie van gemeente Hoeksche Waard. Coalitiepartijen CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD zijn met elkaar tot de conclusie gekomen dat het verschil van inzicht over rolopvatting en samenwerking binnen de coalitie te groot is. VVD-fractievoorzitter Arnold de Man vindt dat deze stap het beste is voor zijn partij: “Als je er niet gezamenlijk uitkomt rest er geen andere keuze dan je verantwoordelijkheid te nemen voor je standpunten en dat hebben wij dan ook gedaan. We blijven uiteraard samenwerken met alle partijen uit de gemeenteraad en zullen voorstellen vanuit het college beoordelen op de kwaliteit van het beleid. De inhoud staat bij ons altijd voorop”.
CDA, Lokalen Hoeksche Waard en SGP betreuren maar respecteren de keuze van de VVD en willen snel met andere partijen komen tot een nieuwe, stabiele coalitie