Terneuzense Boys – SHO

Na de vrije zaterdag vanwege Koningsdag mocht SHO de bus in voor een kleine 120 kilometer naar Terneuzen. De verste uitwedstrijd van dit seizoen was de eerste van serie waarin SHO de drie laagstgeklasseerden op de ranglijst treft. Wat nog niet wil zeggen dat de punten daarin zomaar voor het oprapen liggen. Voor Terneuzen was het de laatste wedstrijd voor eigen publiek met de wetenschap dat bij verlies het doek van het eersteklasserschap definitief zou vallen.
Vanaf de aftrap was duidelijk dat de thuisploeg er nog alles aan wilde doen om toch de – nagenoeg onbereikbare – strohalm van de nacompetitie te grijpen. Het eerste werk was dan ook voor SHO doelman Niels Steehouwer die een hard en laag ingeschoten bal met de voet moest keren.
Op de prima te bespelen Zeeuwsvlaamse grasmat had SHO het aanvankelijk moeilijk met de hardwerkende thuisclub en veel gevaar voor Zeeuwse doel was, op een paar hoekschoppen na, niet te bespeuren. Pas na ruim een kwart wedstrijd begon SHO meer grip te krijgen, wat begon met een overtreding op Joost van Eck aan de zijkant van het zestienmetergebied. Kevin Angel liet de vrije trap gevaarlijk bij de eerste paal indraaien en via de vingertoppen van doelman Dominique Pijpelink en de lat kwam de bal voor de voeten van Tim de Pender die niet aarzelde: 0-1. SHO werd nu gevaarlijker en tien minuten na de openingstreffer viel nummer twee. Jesse Vermaat kon over de linkervleugel het strafschopgebied in en zijn pass werd door Tim de Pender van dichtbij in het doel gewerkt: 0-2 en de wedstrijd bijna beslist.
Een paar minuten voor de rust ontsnapte SHO aan een tegendoelpunt toen een kopbal via de onderkant van de lat weer het veld in kwam. Als het een doelpunt zou zijn geweest had het wellicht nog spannend kunnen worden, zoals we dit seizoen al meer hebben gezien en meegemaakt.
Tien minuten na de hervatting viel de strijd alsnog in het slot. Doelman Pijpelink dacht dat hij voldoende tijd had om een terugspeelbal weer in het spel te brengen maar werd verrast door de snelheid van Jesse Vermaat. Net voordat de sluitpost de bal bij de tweede paal weg wilde peren was daar de voet van Vermaat waardoor het leer in het doel verdween: 0-3 door een toch wel curieus doelpunt.
Nauwelijks tien minuten later verraste Jesse Vermaat de verdediging van Terneuzense Boys opnieuw met zijn snelheid: 0-4, het honderdste doelpunt in alle wedstrijden van SHO dit seizoen onder leiding van trainer Hans Maus. Vorig seizoen was het totaal 131 treffers. Weet trouwens iemand nog wie het eerste doelpunt van deze jaargang maakte?
Daarna kreeg SHO alle ruimte om de score verder op te voeren, vooral Tim de Pender was er op gebrand om zijn jarige vader een hattrick cadeau te doen. Hij had zijn derde van de middag een paar keer voor het grijpen, maar gehaastheid en goed keeperswerk verhinderden dat. De gastheren kregen ook nog een paar mogelijkheden maar doelman Niels Steehouwer trakteerde door alert te blijven zichzelf voor zijn verjaardag (28) op zondag op een ‘clean sheet’, het derde van dit seizoen.
Net als na de wedstrijd van vorig seizoen, al ruim anderhalf jaar geleden op 1 oktober 2022 (1-5), kon SHO met een ruime overwinning in de bus stappen. Ook toen scoorden De Pender en Vermaat op het Zuidersportpark ieder tweemaal.
Terneuzense Boys degradeert samen met Sliedrecht naar de tweede klasse. Zes keer speelden SHO en Terneuzen tegen elkaar waarin maar liefst 30 doelpunten vielen, 19 voor SHO en 11 voor de tegenstander. Tim de Pender nam in die onderlinge reeks zeven van de Beijerlandse doelpunten voor zijn rekening.
Vanaf deze plaats toch nog de felicitaties voor Terneuzense Boys die komende week uitgebreid hun 75 jarig jubileum gaan vieren.
SHO heeft nu door een beter doelsaldo dan Spijkenisse (plus 21 om plus 8) de tweede plaats in handen. Vorig seizoen eindigde SHO als vijfde met 41 punten uit 26 wedstrijden (doelcijfers 53-40) en nu is de score 42 punten uit 22 wedstrijden (doelcijfers 57-36).
Roel Luth is de maker van het eerste SHO doelpunt op 12 augustus in de oefenwedstrijd tegen ‘s Gravenzande (1-2). Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Joost van Eck, Jesper Troost, Kevin Angel; Tim de Pender, Jesse Vermaat, Stevie Soares
Wissels:
63’ Dedier Bos voor Stevie Soares
63’ Danny Kerpel voor Ferdinand Römelingh
69’ Yur Snoek voor Jesse Vermaat
77’ Roel Luth voor Joost van Eck
77’ Job van der Meijde voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
27′ 0-1 Tim de Pender
37′ 0-2 Tim de Pender
56’ 0-3 Jesse Vermaat
62’ 0-4 Jesse Vermaat Kaarten;
Scheidsrechter Soerish Ramcharan uit Den Haag had geel voor Dedier Bos en Ferdinand Römelingh van SHO en Pepe van de Kerkhove, Quinten de Cock en Ewoud van Troost van Terneuzense Boys