OSV Oud-Beijerland vertrekt met nederlaag bij SVS 

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op bezoek bij SVS in Capelle a/d IJssel de punten moeten achterlaten. De formatie van trainer Peter van Gestel vond, na een 2-0 ruststand, een 5-1 eindstand op het scorebord terug.

Het thuisteam van trainer Ron Luijten is nog volop in de strijd om de nacompetitie te ontlopen en kon de punten vanmiddag dan ook goed gebruiken. Het kwam in de 3e min. al op voorsprong, toen een inzet van Jessie Oostrum achter OSV-doelman Donovan Levestone in de hoek verdween: 1-0. De thuisploeg hield de druk erop en zag in de 16e min. een inzet van Silvio van Gelderen na een lange rush voorlangs het OSV-doel gaan. Dit zelfde lot overkwam aan de andere kant ook Jayden Spiering. Maar in de blessuretijd van de eerste helft was het toch nog Javan Hagens, die de bal uit de draai in het OSV-doel wist te schieten: 2-0.
OSV deed in de tweede helft wel meteen iets terug en zag Jayden Spiering uit een afvallende bal, na een corner van Ryan Langenberg, de 2-1 binnen schieten. Maar de thuisploeg kreeg in de 51e min. al weer de kans om de voorsprong te vergroten toen Calvin van Beijeren zijn directe opponent Silvio van Gelderen een scoringskans ontnam. Jessie Oostrum schoot de bal vanaf 11 meter echter over het OSV-doel. Hij revancheerde zich evenwel in de 61 min. door te profiteren van een ‘misverstandje’ bij het uitverdedigen: 3-1. Hierna werden de ruimtes op het veld groter en was het invaller Muhammet Hidir, die een voorzet vanaf de linkervleugel van dichtbij wist binnen te tikken: 4-1. Kort hierna verzuimde ook OSV om de achterstand te verkleinen. Shurnel Francois zag in de 77e min. SVS-doelman Patrick Nieuwerf zijn inzet vanaf de stip uit zijn doel ranselen, nadat deze zelf eerder een overtreding op Renzo Dolk had begaan binnen de ‘16’. Uit een prima dieptepass van Joery Kaashoek was het uiteindelijk Silvio van Gelderen, die op beheerste wijze de 5-1 eindstand op het scorebord bracht.

Op zaterdag 11 mei a.s. gaat OSV op bezoek bij Strijen, dat bij Zwarte Pijl met 0-2 wist te winnen. SVS gaat naar Slikkerveer, dat vrij was van competitieverplichtingen. Koploper FC Binnenmaas, dat FC IJsselmonde zal ontvangen, wist het duel bij runner-up Overmaas met 1-5 te  winnen en is daarmee (bijna) verzekerd van het kampioenschap in de afdeling. Overmaas gaat op bezoek bij Zwarte Pijl.
Op zaterdag 18 mei a.s. is Slikkerveer dan weer de tegenstander van OSV op sportcomplex “Olympia”.

SVS – OSV Oud-Beijerland 5-1 (2-0): 3. Jessie Oostrum 1-0; 45+2. Javan Hagens 2-0; 47. Jayden Spiering 2-1; 61. Jessie Oostrum 3-1; 74. Muhammet Hidir 4-1; 81. Silvio van Gelderen 5-1.

SVS:
 Patrick Nieuwerf – Ensar Yilmaz (82. Jimmy Ramawadh), Joery Kaashoek, Giorginio Dieterich en Chris van der Graaf – Yannick de Lely (72. Wishnu Badal), Gino Engelbracht (82.Natan Ogbay) en Jeroen de Lely – Silvio van Gelderen, Javan Hagens (72. Daymen Rutte) en Jessie Oostrum (72. Muhammet Hidir).


OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Ryan Langenberg, Romano Liefeld, Renzo Dolk en Calvin van Beijeren – Anel Kudic, Mounir Battouh en Shurnel Francois – Jeandre Andrea, Luca Dorst (69. Kililou Agrièn) en Jayden Spiering (89. Ryan Rugebregt).


Arbiter Luis Daniel Martins uit Rotterdam toonde in het sportieve duel de gele kaart aan OSV-speler Romano Liefeld en de SVS-spelers Joery Kaashoek, Ensar Yilmaz en Giorginio Dieterich.