Wordt u HW zoemt-ambassadeur?

Vertel je dorpsgenoten graag over de natuur op ons mooie eiland en alles wat daar leeft? En waarom het zo belangrijk is dat we de biodiversiteit herstellen en versterken? Dan is de rol van ambassadeur vast op je lijf geschreven!

Ze zoeken een ambassadeur voor elk dorp. Juist omdat het belangrijk en fijn is dat iemand de mooie en minder mooie plekjes in het dorp én de inwoners kent. Je bent het aanspreekpunt voor inwoners en denkt en zoekt mee naar nieuwe kansen en locaties voor natuurvriendelijk beheer. Ook andere ideeën hoe we de natuur een handje kunnen helpen en dorpsgenoten bewust en enthousiast kunnen maken, zijn van harte welkom.

De ambassadeurs werken samen in een werkgroep van HW zoemt.

Ben jij of ken jij iemand die deze rol wil vervullen? Lees dan snel verder!

Als ambassadeur…

· Heb je passie voor het onderwerp ‘biodiversiteit’;

· Ben je enthousiast om jouw dorpsgenoten meer te vertellen over het belang van natuur in hun directe leefomgeving. Dit kan bijvoorbeeld ook in samenwerking met een dorpsvereniging;

· Ben je positief ingesteld en kun je goed omgaan met inwoners met een kritische houding; · Vind je het interessant mee te denken met plannen voor natuurvriendelijk groenbeheer van de gemeente;

· Denk je graag mee met dorpsgenoten over hoe ze zelf kunnen vergroenen.

Als vrijwillig ambassadeur van HW zoemt werk je binnen een mooi netwerk van groene organisaties in de Hoeksche Waard. Je doet kennis op over diverse projecten en je pikt informatie mee over inhoudelijke onderwerpen zoals de bomenhub, de zandhommelzuidas of de transitie van traditioneel naar natuurvriendelijk beheer van het openbaar groen.

Denk je dat het ambassadeurschap iets voor je is? Stuur dan een mailtje naar info@hwzoemt.nl. Ze vertellen je graag meer!

Meer lezen over HW zoemt? Kijk dan op: https://hwzoemt.nl