“Lange tanden” bij Het Oogcafé HW in april

Op 29 april komen een tandarts en een voedingsdeskundige, in samenwerking met de Hoge School Utrecht, een presentatie geven over het landelijk onderzoek ‘Met lange tanden’. De Centrale onderzoeksvraag:

Word je ondervoed door een slechte mondgezondheid of ben je ondervoed en krijg je daardoor een slecht mondgezondheid? Bezoekers van het Oogcafé kunnen meedoen aan het onderzoek waarbij de tandarts en de mondhygiëniste het gebit bekijken en de diëtist je BMI en vetmassa meet. Het onderzoek is geheel anoniem. Aanmelden is gewenst.

Elke laatste maandag van de maand in 2024 wordt er een Oogcafé Hoeksche Waard georganiseerd. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 29 april aanstaande. Het Oogcafé HW is dé plek waar alle zintuigen aan bod komen! Het café is in de eerste plaats bedoeld voor alle inwoners van de Hoeksche Waard en omstreken met een oogaandoening of zichtprobleem. Maar uiteraard zijn ook partners, familieleden, vrienden of andere geïnteresseerden van harte welkom.

Ontmoet andere inwoners en wissel ervaringen en informatie uit onder het genot van een kop koffie of thee. De inloop is vanaf 14.00 uur bij Boezem & Co te Oud-Beijerland aan de Boezemsingel 7. Dat is naast de kinderboerderij, parkeren is gratis. Met openbaar vervoer kunt u de buurtbus nr. 712 nemen, deze stopt direct voor de deur. Verdere vervoersalternatieven naast het reguliere vervoer kunnen ANWB automaatje (buiten de dorpskernen) of de Wielewaal (binnen Oud-Beijerland) zijn. Toegang is geheel gratis, een vrijwillige bijdrage voor de koffie of thee mag.

Je wordt welkom geheten door Lo Jongbloed, initiatiefnemer van Oogcafé Hoeksche Waard. Het thema deze bijeenkomst is het landelijk onderzoek ‘Met lange tanden’.

Het programma ziet er als volgt uit:

– 14.00 tot 14.15 inloop met koffie en/of thee

– 14.15 tot 14.25 uur introductie Lo Jongbloed

– 14.25 tot 15.25 Liesbeth Haverkort, diëtist verbonden aan de Hoge School Utrecht

– 15.25 tot 15.45 vragen, ideeën en gedachten uitwisselen

– 15.50 tot 16.00 afsluiting

Wilt u aanwezig zijn? Mail naar: bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl

Vervoer nodig of nog andere vragen? Neem contact op met Welzijn Hoeksche Waard 088-7308900 voor meer informatie.