FC Binnenmaas wint bij hekkensluiter OSV

FC Binnenmaas

n deze Hoeksche Waardse derby gingen de punten mee terug in de tas van de koploper. Waar het in de heenwedstrijd een gemakkelijke 6-1 overwinning werd bleef het nu langer een wedstrijd en dat lag geheel aan FC Binnenmaas zelf. Deze wedstrijd werd er in het eerste half uur goed en geconcentreerd gevoetbald, maar werd het na de snelle 0-3 voorsprong slordig en zelfzuchtig.

Zoals gezegd begon FC Binnenmaas prima aan de wedstrijd en bestookte het doel van Donovan Levestone. Die zich na een bal wegwerken al snel blesseerde maar na een lange behandeling de wedstrijd toch kon afmaken. Na wat mogelijkheden was het na 9 minuten wel raak. Een hard schot van Daan Leggedoor vanaf randje zestien kon Levestone niet onder controle krijgen en de rebound was voor Junior van Esch die de bal binnen werkte, 0-1. De assistent scheidsrechter van OSV probeerde nog met een vlagsignaal de goal te annuleren maar scheidsrechter Durgunsu ging daar terecht niet in mee. Waar juist een paar minuten ervoor de diepgaande Rik Schouten werd teruggefloten door Durgunsu en juist de grensrechter de vlag naar beneden hield? Dat gebeurde overigens in de tweede helft bij een doelpunt van Kris van Efferen nog een keer. Vreemd is dit wel te noemen natuurlijk. Een scheidsrechter die het van een grote afstand beter ziet dan een grensrechter die op lijn staat. FC Binnenmaas ging daarna door met aanvallen om de voorsprong te vergroten. Net op het kwartier spelen was er een mooie aanval die via Rik Schouten bij Sidney Korver kwam. Die trok de bal scherp voor en Junior van Esch was eerder dan zijn verdediger om zijn tweede van de middag te maken. Een mooie beloning voor een vloeiende aanval, 0-2. Junior had zelfs een echte hattrick kunnen maken als hij de snel ingegooide uitbal van Daan Leggedoor rustig langs of over de uitgekomen Donovan Levestone had geschoten. Nu ging zijn inzet hard over de goal. Maar de 0-3 kwam er niet veel later toch nog. Want twee minuten na deze kans was het de diepgaande Daan Leggedoor die de bal laag en hard voor de goal langs speelde. Bij de tweede paal had Junior van Esch voor eigen succes kunnen gaan maar zag in zijn ooghoek Rik Schouten er beter voor staan. De teruggetrokken bal werd hard ingeschoten door Rik Schouten. Hierna nog een kans vanuit een corner van Jannick v.d. Laan die op het hoofd van Rik Schouten kwam. De bal kwam zo voor de geheel vrijstaande Martijn Terlouw terecht. Die handelde te snel, waar hij eigenlijk veel meer tijd had, waardoor hij de bal niet vol raakte en zo een prooi werd voor Levestone. Na deze kans werd FC Binnenmaas steeds slordiger in zijn spel door gemakzucht en onzuivere passing.

De technische staf had dit waarschijnlijk ook gezien en probeerde met 3 wissels in de rust weer nieuwe energie in de ploeg te krijgen. Sander de Heus, Ricky Bokhoven en Kris van Efferen kwamen in het veld voor Martijn Terlouw, Sidney Korver en gek genoeg voor Junior van Esch die met twee goals en een assist de man van de eerste helft was. Maar met deze wissels kreeg FC Binnenmaas gedurende de gehele tweede helft genoeg kansen om de score te verhogen maar door concentratieverlies of de bal niet aan een medespeler te gunnen die er beter voor staat bleef de teller voor FC Binnenmaas op maar 3 staan. Direct na rust was er dus nog wel de eerder benoemde, en onbegrijpelijk afgekeurde kopbal van Kris van Efferen, maar wat er daarna gebeurde leverde zowel zichtbaar op het veld als bij het meegekomen trouwe FC Binnenmaas publiek de nodige irritaties op voor het restant van de tweede helft. Door het niet afmaken van de kansen en een foutje achterin leverde al dit OSV zelfs een terechte strafschop op, die koel en vakkundig door Renzo Dolk werd verzilverd, 1-3. En zo bleef het dus nog steeds een wedstrijd die allang beslist had moeten zijn. Maar ook na de 1-3 ging FC Binnenmaas door met het missen van kansen of het niet goed uitspelen van veelbelovende aanvallen. Bij wedstrijden die dichter bij elkaar liggen kan dit nog wel eens duur puntverlies opleveren. Aan de technische staf maar ook zeker aan de spelers zelf de taak om dit onderdeel van het teambelang eens goed en snel te gaan bespreken. Want volgende week staat er voor FC Binnenmaas een topper op het programma. Want dan komt Slikkerveer op bezoek. Dit is de enige ploeg die FC Binnenmaas wist te verslaan (3-0) en door het onverwachte verlies afgelopen zaterdag tegen LMO (1-2) uit zal zijn op revanche op zichzelf. Dan zal dus alles voor FC Binnenmaas moeten kloppen om Slikkerveer, maar ook zeker naaste achtervolgers CKC en Overmaas op afstand te houden van de eerste plaats in de competitie