SHO – DCV

De tweede thuiswedstrijd van dit jaar was er een met een feestelijk tintje omdat het de 300e thuiswedstrijd voor de competitie van het eerste elftal was. Helaas werd dat overschaduwd door het overlijden op 72 jarige leeftijd van Jan van Orsouw, lid van verdienste van SHO.
Trainer Hans Maus had één wijziging in de basiself, de weer fitte Jesse Vermaat mocht starten waardoor Stevie Soares op de bank moest beginnen.
DCV was aan een goede seriewedstrijden bezig en al zes speelronden zonder nederlaag waardoor zij met maar drie punten achterstand op SHO (al negen duels zonder verlies) aan de aftrap stonden.
Na ruim een kwartier kwam SHO op voorsprong, doelman De Keijzer kreeg een doorgekopte bal van Tim de Pender niet onder controle waarna Ferdinand Römelingh simpel kon scoren: 1-0.SHO had in de eerste helft niet al te veel te duchten van de Krimpenaren en het leek na 26 minuten al min of meer beslist toen Tim de Pender de bal in de loop meegaf aan Kevin Angel die doelman De Keijzer met een lage bal in de korte hoek passeerde: 2-0.
Er kwamen nog een aantal serieuze mogelijkheden maar het lukte niet om nog voor de pauze de score op te voeren. In de tweede helft stroopten de gasten de mouwen verder op en al na een paar minuten eindigde een kopbal op de lat boven doelman Niels Steehouwer. SHO speelde wat behoudender en was een paar keer dreigend met snelle uitvallen. Na ruim een uur leek SHO de buit definitief binnen te hebben. Aron van Schaik kopte een door Kevin Angel genomen hoekschop binnen: 3-0. Een minuut of zeven na de treffer van verdediger Van Schaik deed DCV wat terug. Patrick Groen verkleinde het verschil tot twee: 3-1. SHO verloor tamelijk de greep op het spel en de gasten kregen ook een aantal mogelijkheden. Trainer Hans Maus greep in en bracht Stevie Soares en Thomas van Putten voor Tim de Pender en Jesse Vermaat. Op de rechtervleugel kon Soares een paar goeie acties maken, bij een lage voorzet van hem kon Kevin Angel de bal niet onder controle houden en lukte het hem niet om zijn elfde doelpunt van het seizoen te maken.Dedier Bos kwam er in om Yur Snoek af te lossen. De Keijzer had een fraaie redding op een hard schot van Soares, dat door de keeper over de lat werd getikt. Het bleef aan de andere kant ook opletten voor Steehouwer en zijn mannen om de voorsprong niet te laten slinken.
En net zoals in de voorgaande zeven wedstrijden van SHO’s vlaggenschip werd het in het staartje van de strijd toch nog even spannend. Op aangeven van Thomas van Putten maakte Stevie Soares de 4-1, buit nu wel binnen zou je zeggen maar even later was het raak voor de gasten: 4-2 door aanvoerder Carlo de Reuver. En in blessuretijd eindigde een schot van de Krimpenaren op de paal van het SHO doel. Het kruit was daarna van weerskanten wel verschoten en door de overwinning gaat SHO op de ranglijst over het niet spelende Spijkenisse heen en staat nu op plaats twee.
Vorig seizoen won SHO ook de thuiswedstrijd tegen DCV (2-0) en stapte toen als koploper van het veld. Omdat een week later onnodig maar wel ruim van Nieuw Lekkerland (op 16 maart de volgende thuistegenstander) werd verloren (4-1) was de koppositie van korte duur.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Yur Snoek, Jesper Troost; Tim de Pender, Jesse Vermaat
Wissels:
75’ Thomas van Putten voor Tim de Pender
75’ Stevie Soares voor Jesse Vermaat
80’ Dedier Bos voor Yur Snoek
Doelpunten:
17′ 1-0 Ferdinand Römelingh
26’ 2-0 Kevin Angel
63’ 3-0 Aron van Schaik
70’ 3-1 Patrick Groen
86’ 4-1 Stevie Soares
88’ 4-2 Carlo de Reuver
Kaarten
Scheidsrechter Niels Felix uit Den Haag had gele kaarten voor Jonathan Linger en Bart de Keijzer van DCV.