’s-Gravendeel langs Rockanje 3-0

Door de 3-0 winst op Rockanje, blijft de ongeslagen status gehandhaafd voor ’s-Gravendeel.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong. Na een mooie combinatie bracht Ryan Aarnoudse de bal via de rechterkant voor het doel. Als een snoek dook Zoey Hoogwerf richting bal en kopte deze achter doelman René van der Meiden, 1-0.

Voor Rockanje nog genoeg speelminuten om iets aan de stand te veranderen. En kansen kreeg het. Doordat er in de defensie van ’s-Gravendeel niet goed werd ingegrepen kreeg Roan Ritman een vrije kans. Zijn koppoging verdween probleemloos in de handen van keeper Jimmy Waasdorp. Kort hierna had ’s-Gravendeel geluk dat spits Noah Kompanje de bal tegen de lat kopte. Het was aan Jimmy Waasdorp te danken dat ’s-Gravendeel geen doelpunt tegen kreeg na wederom een kans voor Noah Kompanje.

De beide doelmannen waren op hun best, want ook René van der Meiden verrichtte enkele knappe reddingen. Onder meer door pogingen van Levi Vugts en Ryan Aardnoudse.

Het zat Rockanje niet echt mee als het gaat om het verzilveren van kansen, Zeker Kompanje niet, want hij zag zijn kopbal net naast het doel verdwijnen. Met de 1-0 stand werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Vijf minuten na het beginsignaal van deel twee was de lat Rockanje behulpzaam nadat Zoey Hoogwerf uit de draai de bal via de lat overschoot.

’s-Gravendeel was eventjes het spoor bijster en kwam er verdedigend niet echt lekker uit. Zo moest Jimmy Waasdorp met de voet redding brengen toen Michael Poldervaart de bal op hem afvuurde. De rebound werd daarna net naast geschoten. Niet lang na deze actie, moest na een lange blessurebehandeling doelman Jimmy Waasdorp na een fikse botsing het veld verlaten, hij werd solide vervangen door Jurre de Ronde.

De lat op het doel aan de kant van de parkeerplaats heeft zijn werk goed gedaan. Want voor de tweede maal mikte Zoey Hoogwerf de bal tegen de dwarsligger.

In de achtenzeventigste minuut enige commotie. De kwelgeest voor Levi Vugts, Cedric Beukelman, werd na een ‘slaande’ beweging heengezonden nadat beide spelers op de grond lagen te bakkeleien. Nadat arbiter Van Hoeven zijn administratie op orde had, wees hij naderhand naar de penaltystip. De Rockanjespelers wilden uiteraard verhaal halen bij hem maar Van Hoeven bleef bij zijn beslissing. Levi Vugts zelf verzilverde de strafschop, 2-0.

Met de man-meersituatie speelde ’s-Gravendeel de wedstrijd uit. Invaller Dustin Zomerhuis wist in de extra tijd de bal uit een rommelige situatie nog achter de lijn te werken, waardoor de 3-0 eindstand de geschiedenisboeken in kan.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel in Spijkenisse om het op te nemen tegen SCO ’63. En ’s-Gravendeel is gewaarschuwd, want de Spijkenissenaren wisten de winst te behalen bij Zinkwegse Boys. Aanvang op sportpark Oostbroek is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jimmy Waasdorp (62ste Jurre de Ronde), Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo v/d Heijden, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Koen Colijn, Zoey Hoogwerf (73ste Dustin Zomerhuis, Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Dejan Bislimi (67ste Perrie Huisman)

Opstelling Rockanje:

René v/d Meiden, Cedric Beukelman, Dennis Nijkamp, Menno Schruijer, Tim Herkenraad, Roan Ritman, Garush Gabrieljan, Michael Poldervaart (Rick Engel), Noah Kompanje Jasper Vermeer, Niek Crince (Menno Meijer)

Arbiter: Peter van Hoeven uit Schoonhoven

Scoreverloop:

4de 1-0 Zoey Hoogwerf

78ste 2-0 Levi Vugts (strafschop)

90+4 3-0 Dustin Zomerhuis

Gele kaart:

Garush Gabrieljan (Rockanje)

Rode kaart:

Cedric Beukelman (Rockanje)