Vanavond in Het Sportlokaal: Sven Scholte en Bart Hordijk

Het Sportlokaal is hét programma bij Radio Hoeksche Waard vóór en over lokale sporten en sporters. Met elke maandagavond nieuws, interviews en studiogasten. Presentatie is in handen van Jasper van Everdingen.

We beginnen 2024 zoals we het afgelopen jaar zijn geëindigd: met een serie persoonlijke interviews met Hoeksche Waarders die een bijzonder jaar achter de rug hebben óf die een mooi of inspirerend verhaal te vertellen hebben. In de eerste uitzending van het jaar gaan we dat doen met keeper en ondernemer Sven Scholte en wielrenner Bart Hordijk.

Sven Scholte

Scholte, ooit als keeper begonnen bij SSS, heeft als jeugdspeler bij verschillende profclubs in de keuken mogen kijken, zoals bij Feyenoord, Sparta en Willem II. Tegenwoordig geeft de eigenaar van zijn eigen keepersschool zelf training aan keepers van betaald voetbalclubs als FC Utrecht, maar ook aan jonge keeperstalenten in de Hoeksche Waard.

Bart Hordijk

In het tweede halfuur schuift wielrenner Bart Hordijk aan in de studio. Met hem kijken we terug op zijn eerste jaar bij de Nederlandse formatie Metec-Solarwatt en we kijken met hem vooruit naar zijn volgende stap in zijn nog jonge carriere: een stap naar een buitenlandse ploeg. Natuurlijk komt ook het rijke wielerverleden in zijn familie aan bod.

Luisteren

Het Sportlokaal is wekelijks te beluisteren op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur via de FM-frequenties 96.0 en 105.5, of via omroephw.nl. Het programma wordt elke dinsdag herhaald van 08.00 tot 09.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op onze site.