Oranje Wit – SHO oefenwedstrijd

Aan het einde van de tweede week van het nieuwe jaar werd er weer volop geoefend. Voor het eerste elftal van SHO stond afgelopen dinsdag al een wedstrijd in het toernooi om de BetCity-Cup tegen SSS op het programma maar de ploeg uit Klaaswaal moest daarvoor helaas afzeggen. We mogen er derhalve van uit gaan dat SHO daardoor verder gaat in het toernooi.
Oranje Wit degradeerde naar de tweede klas maar is bijna halverwege het seizoen koploper met twee verliespunten minder dan de achtervolger, het eveneens gedegradeerde Spartaan’20.
Op eigen veld is Oranje Wit voor SHO een moeilijk te nemen hindernis. Ruim elf jaar geleden werd het op een kille dinsdagavond voor in een wedstrijd voor de toenmalige RTV Rijnmondcup 1-0. Verder speelde SHO viermaal voor de competitie op sportpark Stadspolders, driemaal werd verloren en slechts de laatste keer, op 21 mei 2022, lukte het om met 1-1 een op dat moment een uiterst kostbaar punt uit Dordt mee te nemen. In de laatste minuut van dat duel zaagde Aron van Schaik als invaller een doorgebroken Dordtenaar resoluut af, wat hem een rode kaart opleverde waardoor hij een week later de kampioenswedstrijd van SHO 2 op bezoek bij Neptunus-Schiebroek (0-1, doelpunt Sam Reedijk in de slotseconde) moest missen.
Met zijn ingreep voorkwam Aron een nederlaag voor SHO waardoor Papendrecht uiteindelijk tot de nacompetitie werd veroordeeld en SHO de dans nipt kon ontspringen.
Ondanks de kou en het tijdstip (12.00 uur) was toch nog een redelijk aantal van de wit/zwarte aanhang op de wedstrijd afgekomen en werden zeker niet teleurgesteld. Na 20 minuten leek de geschiedenis zich te herhalen toen uit een nauwelijks gevaarlijk lijkende situatie de bal toch vrij kon worden binnengekopt: 1-0. Geen paniek overigens aan Beijerlandse kant, langzaam werd de druk op de Dordtse afweer opgevoerd. In de 36e minuut leverde dat de gelijkmaker op van Kevin Angel: 1-1. Een minuut of vijf daarna kopte Stevie Soares op aangeven van Kevin Angel fraai het tweede doelpunt van SHO binnen maar het feest ging vanwege buitenspel niet door.
Meteen na de rust leek Soares alsnog SHO op voorsprong te zetten maar werd in kansrijke positie gevloerd. Kevin Angel, nu met aanvoerdersband, belastte zich met het vonnis vanaf elf meter maar de Dordtse doelman koos de goede hoek. Hetzelfde gebeurde op 14 mei 2016 toen aanvoerder Cees Nobel in zijn laatste van 373 optredens in het eerste elftal zijn strafschop ook gekeerd zag worden. Veel maakte het niet uit want Oranje Wit stond toen al met 6-0 voor.
Maar even later was het alsnog prijs. Na een aanval van SHO die leek te stranden haalde Tim de Pender, dit keer als invaller, van een meter of achttien hard, laag en strak uit: 1-2, wat langs de lijn een glunderende opa Gerard (80) ”een goeie binnenkomer” vond. Overigens debuteerde op 26 mei 2018 de toen 16-jarige Tim op het veld van Oranje Wit in de met 3-1 verloren wedstrijd in de 78e minuut als invaller voor Ingmar van Bruggen in de hoofdmacht.
SHO had nu het heft in handen en Jesse Vermaat zorgde na ruim een uur voor 1-3. Vervolgens kreeg SHO, met name via Joost van Eck, een aantal zeer riante mogelijkheden. Maar het lukte de verder prima spelende middenvelder niet om de bal in het net te werken.
Na nog de nodige wissels aan beide kanten was het beste er wel vanaf wat de gastheren in de slotfase de gelegenheid gaf om de marge te verkleinen tot 2-3.
Eindelijk dus een overwinning voor SHO in Dordrecht tegen een ploeg die we mogelijk volgend seizoen weer als competitietegenstander kunnen treffen. Zaterdag gaat de competitie weer verder met voor SHO een vrij weekend dat gebruikt wordt voor een trainingskamp in Torremolinos. SHO 1 speelt daar zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Hellevoetsluis 1 en SHO 2 oefent iets eerder op de dag tegen Semper Altius, een vijfde klasser uit Rijswijk.