Agaath vertrouwenspersoon bij DVO: ‘Mensen moeten niet hoeven opletten wat ze zeggen’

Sociale veiligheid is voor sportclubs een steeds belangrijker thema. Om bij DVO bij te dragen aan een veilig sportklimaat, heeft de volleybalvereniging Agaath van Bennekom aangesteld als vertrouwenspersoon. Wat dat precies inhoudt en wie wanneer een beroep op haar kan doen, legde zij deze week uit in Het Sportlokaal.

Ook vertelde de leerkracht van de Sabina van Egmondschool in Oud-Beijerland maandag in de uitzending wat een veilige sportomgeving volgens haar is. ,,Je moet niet hoeven opletten wat je zegt.”

Luister hier het interview met Agaath van Bennekom terug.

Over Het Sportlokaal

Het Sportlokaal is hét programma bij Radio Hoeksche Waard over lokale sport en sporters, met elke maandag nieuws, interviews en studiogasten. Presentatie is in handen van Jasper van Everdingen. Contact: jasper.van.everdingen@omroephw.nl.

Het sportprogramma is wekelijks te beluisteren op maandag van 20.00 tot 21.00 uur via de FM-frequenties 96.0 en 105.5, of via omroephw.nl. Het programma wordt elke dinsdag herhaald van 08.00 tot 09.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op onze site.