SHO – Terneuzense Boys

Na viermaal met 2-2 te hebben gelijkgespeeld en twee minimale overwinningen en dito nederlagen was het met Sinterklaas in het land en het bezoek van Terneuzense Boys aan de Kikkershoek hoog tijd voor SHO om eens wat ruimer uit te pakken.
Gezien de positie van de gasten op de ranglijst zou een zege binnen handbereik moeten zijn, maar ruim anderhalf jaar geleden verrasten de Zeeuwen SHO nogal onaangenaam door met 5-1 in de bus retour Zeeland te stappen. Dus enige reserve vooraf aan de kant van SHO was wel gepast.
Trainer Hans Maus kon niet beschikken over een trio centrale verdedigers, aanvoerder Robin Winkels, Luc Rozendaal en Danny Kerpel bleven aan de kant waardoor Bart van Eck de lcv positie moest invullen. De daardoor ontstane vacature in de basiself werd, wederom, ingevuld door Dedier Bos.
Verder verscheen, wegens gecostumeerde verplichtingen van assistentscheidsrechter Jan Berkenbosch (hopelijk is hij niet uitgegleden op de gladde daken), good-old Sjaak van Dam – na een jaar of zeven, acht – weer eens met de vlag in de hand langs de zijlijn.
Na een paar regenachtige zaterdagen te hebben gehad kon dit keer op een droge maar koude Kikkershoek, na een minuut stilte voor de op 23 november overleden oud-eerste elftalspeler Aart van der Waal (80), worden afgetrapt.
SHO liet over de bedoelingen voor deze middag geen twijfel bestaan en trok meteen ten aanval. Na wat tegensputteren van Terneuzense kant kon al binnen tien minuten door de wit/zwarte aanhang worden opgeveerd toen de 1-0 op het bord verscheen. Kevin Angel schoot van buiten de zestien op het doel en ‘zwabberend’ sloeg het leer buiten bereik van de doelman tegen het net. Daarmee had de formatie van Maus gelijk de smaak te pakken en de Boys werden op eigen helft vast gezet. Op het kwartier verscheen Joost van Eck in kansrijke positie maar doelman Pijpelink keerde het schot. Met de rebound wist Tim de Pender wel raad: 2-0.Nadat SHO minimaal een handvol grote mogelijkheden om zeep had geholpen viel na ruim een half uur het derde doelpunt. Joost van Eck frommelde zijn eerste competitietreffer voor SHO van dichtbij in het doel en omdat de Beijerlanders in de acht voorgaande wedstrijden nog niet meer dan twee doelpunten per duel hadden tegengekregen was het daarmee (cijfermatig) beslist.
Nog voor de onderbreking zorgden Dedier Bos (4-0) en Tim de Pender (5-0) voor de riante ruststand.
Terneuzense trainer Kevin Hollander gooide meteen bij het begin van de tweede helft zijn troeven op tafel en bracht de drie veldspelers die hij als wissels bij zich had er als verse krachten in. Veel hielp het niet want SHO hield de teugels strak in handen. Gelijk al in minuut 46 werden drie corners afgedwongen en de gasten mochten blij zijn dat de bal steeds op miraculeuze wijze uit het doel werd gehouden.
Na een klein uur een dubbele wissel bij SHO. Yur Snoek en Roel Luth kwamen er in voor Dedier Bos en Bart van Eck. Goed vijf minuten binnen de lijnen zorgde Snoek voor het halve dozijn op het bord en na binnenkomst van nog twee verse krachten, Danny Kanters voor Jesse Vermaat – die een paar keer dichtbij succes was maar nog steeds wacht op zijn eerste competitiedoelpunt van deze jaargang – en Job van der Meijde voor Jeroen Eikelenboom, zag Yur Snoek de bal uit een halve draai in de kruising van het doel verdwijnen: 7-0 en daarmee vier weken voor oud en nieuw een heuse zevenklapper van SHO kant.In de slotminuut kon de Zeeuwsvlaamse ploeg toch nog de eer redden en het was, natuurlijk, Miroslav Peric die er voor zorgde dat doelman Niels Steehouwer zijn tweede clean sheet van het seizoen misliep: 7-1. Scheidsrechter Walthuis liet nog aftrappen maar dacht ook aan de kleumende toeschouwers en maakte er zonder veel extra tijd een einde aan.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Bart van Eck, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Dedier Bos.
Wissels:
58’ Yur Snoek voor Dedier Bos
58’ Roel Luth voor Bart van Eck
77’ Danny Kanters voor Jesse Vermaat
77’ Job van der Meijde voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
09′ 1-0 Kevin Angel
16’ 2-0 Tim de Pender
34’ 3-0 Joost van Eck
39’ 4-0 Dedier Bos
42’ 5-0 Tim de Pender
65’ 6-0 Yur Snoek
85’ 7-0 Yur Snoek
90’ 7-1 Miroslav Peric
Scheidsrechter Kylian Walthuis uit Eindhoven (23) hield de kaarten op zak