’s-Gravendeel rolt Abbenbroek op 2-8

’s-Gravendeel reisde af naar het natuurgras van Abbenbroek in de wetenschap, dat het team twee
weken terug op gras tegen Zwartewaal een moeizame wedstrijd op de mat had gelegd.
Maar vandaag was alles anders. Het veld in Abbenbroek lag er prima bij en de rood-witte formatie kwam goed uit de startblokken.
Na een drietal aanvallen in de eerste 10 minuten kwam ’s-Gravendeel in de 17
e minuut op voorsprong.
Vanaf rechts kwam de bal bij Levi Vugts, die strak in schoot en keeper Dennis Vermeer kansloos liet,
0-1.
Drie minuten later stond er 0-2 op het scorebord, nadat Levi Vugts een strakke voorzet vanaf links van
Luke Remijn keurig inkopte.
Abbenbroek kwam pas in de 21e minuut in de buurt van het doel van ’s-Gravendeel, maar meer dan
een laag schot voorlangs van Gavin Lo Kioeng Shioe leverde dat niet op.
’s-Gravendeel had het initiatief in de eerste helft strak in handen. Uit een lange pass naar Levi Vugts
wist deze zich eerst van verdediger Dhija Rahmoune te ontdoen en draaide hij zich handig tussen
keeper Dennis Vermeer en de bal om zo vrij voor het doel ten komen en de 0-3 te scoren. Een
onvervalste hattrick na 25 minuten spelen.
In de 33e minuut werd Luke Remijn in de Abbenbroekse ‘16’ getackeld en raakte geblesseerd.
Scheidsrechter Pille zag er geen overtreding en geen penalty in (?). Remijn werd in de rust vervangen
door Zoey Hoogwerf.
In deel twee zette Abbenbroek ogenschijnlijk aan om terug te komen in de wedstrijd. Maar het kwam
van een koude kermis thuis.
’s-Gravendeel denderde door. Dejan Bislimi begon vanaf links aan een solo, die vast leek te lopen. Hij
bereikte de op rechts vrijstaande Ryan Aarnoudse, die laag binnenschoot, 0-4.
Dezelfde combinatie van spelers was in de 54e minuut betrokken bij de 0-5. Bislimi trok op links op
snelheid door, bereikte met een voorzet door de lucht de bij de tweede paal wachtende Aarnoudse,
die vervolgens met de binnenkant voet beheerst scoorde.
Daar waar Abbenbroek kansen kreeg om voetballend richting doel van keeper Jurre de Ronde te
spelen, deed het dat ook. Maar de ploeg van trainer Peter Hoek had geen vat op de omschakelingen
van ’s-Gravendeel.
In de 61e minuut was Dejan Bislimi betrokken bij een ’s-Gravendeelse aanval. Hij hield het overzicht,
passte de mee opgekomen Job van der Vorm aan, die een verdediger uitkapte en de bal zuiver in de
hoek schoot, 0-6.
Bij ’s-Gravendeel werden Perry Huisman en Dustin Zomerhuis als verse aanvallers ingebracht. Het
gaf geen wijziging in het spelbeeld. In de 77e minuut verschenen er vijf ’s-Gravendeelspelers voor
keeper Vermeer. Zoey Hoogwerf schoot als eerste, Vermeer redde. De rebound van Dejan Bislimi
betekende de 0-7.
In de 81e minuut onttrok Perry Huisman zich net aan buitenspel en kon hij vrij doorlopen richting
Vermeer. Het collegiaal afleggen naar Dejan Bislimi leverde de 0-8 op.
Dat Abbenbroek in de laatste vijf minuten ook nog tweemaal scoorde lag meer aan de ’s-Gravendeelse defensie, die het wel geloofde. De 1-8 scoorde spits Roy Verwijs, die handig wegdraaide bij
een verdediger en Jurre de Ronde passeerde.
Het slotakkoord, de 2-8 was na geklooi achterin bij ’s-Gravendeel, voor de ijverige Gavin Lo Kioeng
Shioe.
’s-Gravendeel deed wat het moest doen, en goed. Winnen om in het spoor van koploper Zinkwegse
Boys te blijven.
Zaterdag 9 december speelt ’s-Gravendeel de laatste thuiswedstrijd van 2023, om 14.30 uur tegen
Rijnmond Hoogvliet Sport.
Op zaterdag16 december staat het inhaalduel uit tegen OHVV nog op de kalender.
Opstelling ’s-Gravendeel:
Jurre de Ronde, Leon de Jong, Bryan Bos, Lorenzo van der Heijden, Daan van Son, Koen Colijn (55e
Maurits Kuiper), Job van der Vorm, Luke Remijn (46e Zoey Hoogwerf), Dejan Bislimi, Levi Vugts (73e
Perry Huisman), Ryan Aarnoudse (73e Dustin Zomerhuis) .