Asieldier van de Week

De Dierenstee vangt jaarlijks tientallen vondelingen, voornamelijk katten en konijnen, op waarvoor zich helaas geen eigenaar meer meldt en die ook niet als vermist zijn opgegeven. Deze dieren kunnen dus niet meer met een eventuele eigenaar worden herenigd en mogen na veertien dagen worden herplaatst.
Een aantal van deze dieren moet wel een baas hebben gehad, want ze zijn vrij sociaal, maar er komen ook katten als vondeling binnen die duidelijk nog nooit een echt thuis hebben gehad en die waarschijnlijk altijd buiten hebben geleefd. Dat geldt ook voor Gabber, een mooie kater van ongeveer twee jaar oud. Hij vindt het contact met mensen best spannend. Gabber kan gelukkig wel voorzichtig geaaid worden en dat lijkt hij wel fijn te vinden, maar helemaal ontspannen is hij nog niet in het bijzijn van mensen. Soms blaast Gabber als je hem benadert of als de aandacht hem even te veel wordt, maar er zit absoluut niets kwaads in deze kater. Gabber is duidelijk niet gewend aan zoveel menselijke aandacht en dat is natuurlijk niet verwonderlijk als je misschien al langere tijd buiten hebt rondgezworven. Gabber heeft dus een begripvolle baas nodig. Geef deze lieve jongen de tijd om zich op zijn gemak te voelen en je krijgt daar een heel fijn huisgenootje voor terug.
Een sociale soortgenoot kan Gabber helpen om meer uit zijn schulp te krijgen, maar is geen vereiste. Het is vooral belangrijk dat Gabber de juiste baas treft en dat hij in een rustig thuis terechtkomt waar hij een tuin tot zijn beschikking heeft.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee 
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.