Vanavond in Het Sportlokaal: Michel Visser (Strijen) en schaatsers Iris van der Stelt en Louis Hollaar

Elke maandagavond trapt Radio Hoeksche Waard de week af met een nieuwe aflevering van Het Sportlokaal.  Hét programma voor lokale sporten en sporters, met elke week nieuws, interviews en studiogasten.

Vanavond (23 oktober) zijn de gasten: Strijen-trainer Michel Visser en schaatsers Iris van der Stelt en Louis Hollaar.

Met Michel Visser kijkt presentator Jasper van Everdingen met name terug op de derby van afgelopen zaterdag tegen SSS, die door de Klaaswalenaren met 0-3 werd gewonnen. De Strijenaren blijven daardoor op drie punten steken. Voor de Kanaries lijkt het opnieuw een seizoen van overleven. Uiteraard wordt ook het overlijden van assistent-trainer en prominent clublid Cor Kruijthof besproken, voor wie zaterdag een minuut stilte werd gehouden.

Verder staat de uitzending van vanavond grotendeels in het teken van schaatsen. Iris van der Stelt maakte afgelopen weekend in Groningen haar rentree in het peloton. De in Numansdorp opgegroeide marathonschaatser was eigenlijk met schaatspensioen, maar is na anderhalf jaar toch weer terug op het ijs. Vanavond wordt met haar teruggekeken op haar eerste wedstrijd en vertelt ze waarom ze toch weer het topsportleven heeft opgepakt.

En haar voormalige dorpsgenoot Louis Hollaar heeft zich geplaatst voor het World Cup Kwalificatietoernooi. Dit weekend mag de langebaandschaatser van Reggeborgh op drie afstanden (500, 1000 en 1500 meter) gaan proberen een ticket voor de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen te gaan bemachtigen. Met hem wordt vooruitgekeken op het WCKT, dat in Kayo Vos nog een Hoeksche Waardse deelnemer. Overigens staat Matthieu Hollaar, het broertje van Louis, op de reservelijst bij de 1000 en 1500 meter.

Dit en meer komt vanavond allemaal aan bod in Het Sportlokaal, wekelijks te beluisteren op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Het programma wordt elke dinsdagochtend herhaald van 08.00 tot 09.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op omroephw.nl.