Vanavond in Het Sportlokaal: Kayo Vos, Tim de Pender en Jasper Huisman

Elke maandag trapt Radio Hoeksche Waard de week af met een nieuwe aflevering van Het Sportlokaal. Hét programma voor lokale sporten en sporters, met elke week nieuws, interviews en studiogasten.

Vanavond (30 oktober) hebben we drie telefonische interviews met de volgende gasten:

KAYO VOS

Met Kayo Vos gaan we terugblikken op zijn afstanden tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi van afgelopen weekend in Heerenveen. Zo zag de Puttershoeker tijdens zijn 1000 meter voor hem Kai Verbij vallen. Het bleek het kantelpunt van de wedstrijd, want grote namen haalden daarna niet meer hun niveau. En hoe kijkt Vos terug op zijn eigen ritten? Ook zijn contractverlenging bij team IKO komt uiteraard aan bod.

TIM DE PENDER

Bij het moeizaam gestarte SHO is Tim de Pender de man in vorm. De jonge aanvaller krijgt wekelijks het vertrouwen van de nieuwe hoofdtrainer Hans Maus en betaalt dat terug met vooral doelpunten: vier in de eerste vijf competitiewedstrijden. Nadat hij in het bekerduel met Zwaluwen Vlaardingen ontbrak door een voetbaltrip naar het Stoke City van vriend Wouter Burger, hielp De Pender zaterdag SHO tegen Nieuw Lekkerland aan een 0-1 voorsprong. Het was nog niet genoeg voor de eerste driepunter.

JASPER HUISMAN

En bij NSVV beleefde Jasper Huisman een droomrentree. Drie maanden na een operatie maakte de aanvaller zaterdag tegen hekkensluiter Slikkerveer zijn rentree. Nadat zijn ploeg zich na een dramatische start (0-2 achter en een rode kaart voor Kjetil Mol) had teruggeknokt naar 2-2, keerde Huisman in de slotminuten voor het eerst deze competitie weer binnen de lijnen bij de ploeg van Michael Nijssen. Nog geen minuut later bracht Huisman alle Numansdorpers in extase door de 3-2 te maken.

Dit en meer komt vanavond aan bod in Het Sportlokaal, wekelijks te beluisteren op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Het programma wordt elke dinsdagochtend herhaald van 08.00 tot 09.00 uur en is twee weken lang terug te luisteren via de Omroep HW-app en via Programma Gemist op omroephw.nl.